Actueel

Casus: Kinderwens

di 13 mrt 2012

Marianne (37) en Peter (39) hebben 6 jaar een gelukkige relatie. Ze hebben een kinderwens, maar helaas bleef een zwangerschap tot nu toe uit. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat Peter steriel is en geen kinderen kan verwekken. Marianne en Peter hebben hier veel verdriet van.  Marianne heeft  haar partner voorgesteld om via een anonieme donor zwanger te raken. Peter wil ook heel graag een kind en voelt zich schuldig omdat hij Marianne geen kind kan geven. Hij heeft  echter veel moeite met  de gedachte dat Marianne dan een kind van een ander draagt.

Tot nu toe hebben zij van hun probleem nog niets aan de familie verteld. Marianne heeft aan Peter beloofd niets te vertellen aan haar moeder en zus, maar naarmate de tijd verstrijkt merkt ze dat zij het steeds moeilijker vind om zich aan deze afspraak te houden. Voor Marianne tikt de klok door en zij wil een beslissing niet meer lang uitstellen, maar ook rekening houden met de gevoelens van Peter.

Hoe zou jij als counsellor begeleiden?

Geef je reactie via onderstaand formulier of stuur deze voor 31 maart aan redactie@counsellingmagazine.nl onder  vermelding van Casus 2012-2. Uit de ingezonden reacties wordt een keuze gemaakt ter publicatie in Counselling Magazine. Een reactie mag maximaal 350 woorden bevatten.