Actueel

Nationale Eenzaamheidslezing van Anja Machielse

wo 14 nov 2018

Vrijwilligers kunnen mensen die zich eenzaam voelen iets bieden waar professionals te weinig tijd voor hebben. We moeten waken dat zij dat kunnen blijven doen, aldus Anja Machielse, bijzonder hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek, tijdens de Nationale Eenzaamheidslezing, die werd bijgewoond door koningin Máxima.

Donderdag 27 september opende koningin Máxima de Week tegen Eenzaamheid, die werd georganiseerd door Coalitie Erbij en Vereniging Humanitas, in samenwerking met het Oranje Fonds.  In de openingslezing vertelde Anja Machielse over haar onderzoek onder vrijwilligers voor mensen die eenzaam zijn. Ze kwam erachter dat de betrokkenheid van vrijwilligers enorm waardevol is, maar dat zij niet helemaal moeten opgaan in de situatie van de mensen die zij ondersteunen. Om die grenzen te bewaken is een professional nodig. Vrijwilligerswerk is dus niet gratis.

Mensen die zich eenzaam voelen, missen verbondenheid met anderen. Dit kan grote gevolgen hebben voor hun gezondheid, welbevinden en het meedoen in de samenleving. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en de aanpak ervan.
 

Download hier de Nationale eenzaamheidslezing
 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

karel van de wiel - vrijdag 16 november 2018

Bijzonder interessant en informatief verhelderend.