Actueel

Uit de oude doos: serie Pioniers uit Counselling Magazine

Pionier Erik H. Erikson

di 04 jul 2023

Counselling Magazine (2010-2016) kende een vaste rubriek Pioniers over de grondleggers van counselling en aanverwante vakgebieden.

De tweede uitgave van Counselling Magazine verscheen in mei 2010 en droeg ‘Jongeren’ als thema. In Pioniers schreef Siebelien Felix over Erik H. Erikson, een van de grondleggers van de ontwikkelingspsychologie. Hij is vooral bekend geworden om zijn theorie over de stadia van de menselijke ontwikkeling: the life cycle. Natuurlijk was hij niet de eerste die opmerkte dat een mens door verschillende fases gaat. Maar hij was wel de eerste die een uitgebreid en coherent schema heeft ontwikkeld dat een volledig mensenleven bestrijkt.. In deze bijdrage leest u over zijn leven, werk en de actualiteit ervan.

Download gratis

Pioniers: Erik H. Erikson

Counselling Magazine belichtte op de praktijk van de counsellor en psychosociaal hulpverlener gerichte thema’s, die nog altijd actueel zijn, denk aan angst, verlies, diversiteit, eenzaamheid en depressie. Meer weten? Kijk dan op ProfessioneelBegeleiden.nl en lees meer over deze thema’s, pioniers en casussen.