Actueel

Website ‘Kanker doet veel met je’ helpt patiënten met psychosociale klachten

wo 14 nov 2018

Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën. Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website Kanker doet veel met je ontwikkeld.

Kanker doet veel met je legt in gewone taal uit wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is.

Informatie beter vindbaar
De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor psychosociale klachten bij kanker. Er is veel informatie over dit onderwerp, maar die is vaak niet goed vindbaar of onvoldoende toegankelijk voor (ex-)patiënten en hun naasten. De website Kanker doet veel met je probeert hier verandering in aan te brengen.

Op de website is in gewone taal te lezen wat psychosociale klachten zijn en welke hulp er is. Dit gebeurt aan de hand van informatieve animaties. De focus ligt op veel voorkomende klachten zoals vermoeidheid, angst, somberheid, relatieproblemen en geldproblemen. Het aanbod aan hulp (formeel en informeel) is in één oogopslag te zien.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst