Actueel

Weggeefactie: De Hulpverleningscyclus

Effectief ondersteunen in vijf fasen

di 18 jun 2019

Een compleet overzicht van de stappen die in het hulpverleningsproces genomen moeten worden om te komen tot een passende interventie.

Mensen ondersteunen bij psychosociale problemen is effectiever als je systematisch te werk gaat. Dit boek beschrijft een hulpverleningscyclus die bestaat uit vijf fasen:de aanmeldingsfase, de assessmentfase, de adviesfase, de uitvoeringsfase en de evaluatiefase. In de afgelopen decennia hebben zich belangrijke ontwikkelingen voorgedaan in het werkveld van de psychosociale hulpverlening. Deze zijn in dit boek ingebed in de professionele hulpverleningscyclus. Denk aan de toenemende nadruk op empowerment, participatie, veerkracht en zelfredzaamheid van mensen en de roep om evidencebased werken. Dit boek is bedoeld voor elke (aanstaande) hulpverlener die zich bezighoudt met het psychisch, sociaal, emotioneel en pedagogisch welzijn van mensen en wil weten hoe je op een verantwoorde wijze te werk kunt gaan.

Dr. Pieternel Dijkstra is sociaal psycholoog, auteur, docent en lector (www.pieterneldijkstra.nl).
Drs. Markus van Alphen is psycholoog, auteur, docent, trainer en herstelgericht werker (www.markusvanalphen.nl).

Beiden schreven verschillende boeken rondom sociale relaties, communicatieve vaardigheden en hulpverlening voor psychosociale problematiek. In dit boek bundelen ze hun krachten om te komen tot een standaardwerk voor iedereen die werkt of ambieert te werken
als psychosociaal hulpverlener.

In samenwerking met Uitgeverij Educatief mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 2 juli. Winnaars worden woensdag 3 juli per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie
 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Yke Radema - zondag 23 juni 2019

Dit lijkt mij een heel goed ondersteuning voor mijn clienten DUS IK ZOU deze graag willen winnen. hartelijke groet yke

Astrid - zaterdag 22 juni 2019

Altijd interessant :)

Auke van der Leij - vrijdag 21 juni 2019

Top boek. Ik werk met verschillende disciplines samen en dit zou letterlijk een mooi uitgangspunt zijn.

Heidi Bronkhorst - vrijdag 21 juni 2019

Ik zou dit boek graag ontvangen!

Martha Walstijn - vrijdag 21 juni 2019

Dit zou een welkome aanvulling zijn op mijn studie arbeids en gezondheidspsycholoog.

Richard Post - donderdag 20 juni 2019

Het werk veld en de kwaliteit van hulpverlening is gebaat bij EBP. De reflectieve professional die proces en inhoud kan verbinden.

Jill Siereveld - donderdag 20 juni 2019

Dit boek lijkt mij een mooie aanvulling in mijn werk als Vitaliteitscoach en Trainer. Altijd fijn om meerdere invalshoeken te gebruiken, nog meer op maat werken.

Peet van der Bom - donderdag 20 juni 2019

Ik heb heel veel belangstelling voor dit boek. Zij lijkt mij perfect aansluiten bij mijn praktijk en de soort interventie die ik aanbied. Nooit te oud om (bij) te leren!!

Idelette Beute - donderdag 20 juni 2019

Ik zou dit boek graag willen hebben voor mijn werk als psychosociaal therapeut en als praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk.

Jackie Blokker-van Kleef - donderdag 20 juni 2019

Als Psychosociaal hulpverlener is er altijd bij te leren en bij te schaven. De vijf fasen van de hulpverleningscyclus die dit boek beschrijft lijkt mij een waardevolle aanvulling om mijn werkwijze verder te verbeteren.

geertje karstens - donderdag 20 juni 2019

Ik heb net drie opleidingen afgerond(basiskennis Sociale Psychologie en Fysiologie en Anatomie en CGT) zodat ik aan de slag kan als hulpverlener. Een start die ik nog beter kan maken met dit boek dat perfect aansluiting maakt met alle actuele ontwikkelingen en mijn vragen te maken hebbend met: aan de slag en hoe dan?

Jose - donderdag 20 juni 2019

Nu al mooi om te lezen hoe de fases worden beschreven. Vanuit perspectief hulpvrager begint het traject eerder dan dat een hulpverlener het ervaart. Hoop dat dit boek daar meer inzicht in geeft.

petra - donderdag 20 juni 2019

Als verlies en rouwcoach wil ik graag dit boek ontvangen. Zodat ik naast de TriA methode nog een andere methode heb om mensen met verlies en rouw op een waardevolle manier mag en kan ondersteunen.

Joke Corbijn - donderdag 20 juni 2019

methodisch en inzichtelijk werken versterkt de interventie

Carin - donderdag 20 juni 2019

Altijd benieuwd naar andere aanpakken.

F.L. de Wit - donderdag 20 juni 2019

Intake GGZ jeugd-volwassenen systeem?

Mara Riewald - donderdag 20 juni 2019

Topcadeau dat ik heel graag zou willen ontvangen. Op eigen wijze help ik nu mensen en jongeren met mijn Healende Coachingsessies, levenservaring en -wijsheid en bagage.

Inge - donderdag 20 juni 2019

Wat een interessant boek! Een andere manier van hulpverleningscyclus dan die ik nu gebruik. Dus ik ben heel benieuwd naar dit boek!

Ina Vogel - donderdag 20 juni 2019

Werkzaam als coach in een zorgorganisatie zie ik nogal wat coachees met verschijnselen van burn-out. Dit boek kan mij verder brengen in het systematisch werken met de coachee. Interessant!

Marjo Verhoeven - donderdag 20 juni 2019

Dit boek zou een goede hulp kunnen zijn in mijn begeleiding van wat oudere kinderen met autisme en agressie. Soms is het moeilijk te begrijpen wat ze nodighebben