Actueel

Weggeefactie: Draagkracht en veerkracht in de zorg

Professioneel zorgen met aandacht voor je eigen grenzen

wo 20 mrt 2019

Goed contact tussen cliënt en hulpverlener leidt tot betere zorg
Cliënten zijn mondiger geworden en kwaliteitseisen worden hoger, waardoor de werkdruk toeneemt. Als zorgverlener/hulpverlener wil je je werk goed doen, maar hoe zorg je tegelijkertijd voor jezelf, hoe bewaak je je eigen grenzen? Hoe kun je nabijheid bieden en tegelijk ook jezelf blijven?

Met dit boek laten de auteurs zien dat goed contact en verbinding helend is voor de zorgvrager en uitputting van de zorgverlener voorkomt. Het is een warm betoog voor de erkenning van waarden zoals betrokkenheid, waardering en presentie binnen de zorg. Door middel van veel praktijkvoorbeelden en praktische adviezen wordt duidelijk gemaakt hoe je als hulpverlener je eigen draagkracht en veerkracht kunt bewaken en vergroten.

Onmisbaar voor hulpverleners en begeleiders in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, in ziekenhuizen, psychiatrie, jeugdzorg, pedagogen en psychologen. En zij die hiervoor in opleiding zijn. 

 

In samenwerking met uitgeverij Lannoo mogen wij 3 exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 2 april. De winnaars worden woensdag 3 april per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.  Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

leen Van Nuland - donderdag 28 maart 2019

In Vlaanderen geef ik heel wat vorming rond grenzen stellen en bewaken. Ik haal veel inspiratie uit de praktijkvoorbeelden van de deelnemers. De titel van het boek triggert me, hoe kijken ze ernaar in andere regio's, andere sectoren.... ik kijk ernaar uit!

Ineke Raaijmakers - dinsdag 26 maart 2019

Fijn dat er meer en meer aandacht komt voor zelfzorg én de waarde van ontmoetingen op zijns-niveau. Als dat dan ook nog met praktijkvoorbeelden gepaard gaat lees ik dit boek graag.

Monique Janssen - zondag 24 maart 2019

Interessant onderwerp! Hoop er voor mezelf en voor mijn team binnen een grote GGZ instelling mijn voordeel mee te doen.

Hanneke ter Beek - zaterdag 23 maart 2019

Lijkt me een bruikbaar boek voor mijzelf als ambulanceverpleegkundige en ook ter voorbereiding op trainingen in de zorg.

Astrid - vrijdag 22 maart 2019

Als.beginnend hulpverlener lijkt mij dit een onmisbare boek. Beter voorkomen dan genezen nis mijn motto.

Jolanda Houtman - vrijdag 22 maart 2019

Interessant boek! Inspirerend thema. Ik ben nieuwsgierig............

Mieke - donderdag 21 maart 2019

Eigen grenzen bewaken blijft lastig in de zorg, dus ik zou dolgraag lezen hoe ik dat op een positieve manier kan beïnvloeden, zonder schuldgevoel!

Heleen - donderdag 21 maart 2019

Als opleider en trainer in de zorg heeft dit thema zeer mijn aandacht. Alle informatie en inspiratie is dan ook zeer welkom!

Marc Eyck - donderdag 21 maart 2019

Ben met name benieuwd of ik iets terug zal lezen over de levensbeschouwelijke en/of existentiële dimensie binnen het contact tussen geestelijk verzorger/pastor en cliënt. Dus ja, zou het boek graag ontvangen.

Marjo de Vlieger - donderdag 21 maart 2019

Als (team)coach in de ouderenzorg kom ik veel mensen tegen die met dit thema worstelen. Ik coach hen om bewuster met zichzelf en het werk om te gaan. Met dit boek hoop ik nog een verdiepingsslag te kunnen maken en medewerkers nog beter te kunnen ondersteunen.

Ann Callebert - donderdag 21 maart 2019

Ik werk (graag) met ernstig psychisch kwetsbare mensen die hun toekomst enkel nog in een euthanasieverhaal zien, maar niettemin herstel toch nog een oprechte kans willen geven. Daarin zorg dragen voor de eigen grenzen is vaak allesbehalve eenvoudig bij het aanwezige lijden. Op dat vlak hoop ik in dit boek belangrijke handvatten en ook moedgevers te vinden als de eigen machteloosheid al eens toeslaat. Oprecht.

Marjonne de Groot - donderdag 21 maart 2019

kZie dit als het ondergeschoven kindje in de zorg: hoe blijf je -als het gouden instrument wat je bent als zorgverlener- zelf stralen en veerkrachtig? Waardevol boek?!

Jet Biesboer - donderdag 21 maart 2019

YES!!! Als trainer en coach van hulpverleners is dit 1 van de belangrijkste aandachtspunten in mijn werk. Ik word graag geïnspireerd door anderen en ben erg nieuwsgierig naar dit boek! Wat geweldig dat hier nu zoveel aandacht voor is!!!! Word ik blij van ....

Michael Hoedjes - donderdag 21 maart 2019

Een noodzaak om vitaal te blijven in een zorg beroep!

Lea Adriaans - donderdag 21 maart 2019

zeer bruikbaar thema

Hilde Clement - donderdag 21 maart 2019

Prachtig instrument en oh zo nodig. Zorgverleners zijn zo gevend naar anderen. Het risico dat ze over hun eigen grenzen gaan is groot. Voor zichzelf opkomen is niet evident .dus bedankt voor deze tool of ditboek

Annelies - donderdag 21 maart 2019

Zeer bruikbaar voor zorgcoordinatoren en begeleiders in het VO die te maken hebben met de worstelingen van het Passend Onderwijs.

Gerlanda Hobert - donderdag 21 maart 2019

Ik zou dit boek graag aan mijn buurvrouw geven die werkt in de zorg en worstelt erg met dit thema. Uiteraard zou ik het zelf ook graag lezen.

Ardo Ebbinge - donderdag 21 maart 2019

Ik kom als stress counselor het thema grenzen bewaken veel tegen bij cliënten die in de zorg werken. Ik wil dit boek graag lezen om mijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Ben Dekker - donderdag 21 maart 2019

Als coach / psychosociaal therapeut kom ik dit vaak tegen, en het boek zal voor mijn praktijk zeker een meerwaarde hebben. Fijne en warme groet, Ben

Natasja Limmen - donderdag 21 maart 2019

Ik als trainer/begeleider van de Luisterlijn gun dit boek aan mijn vrijwilligers op onze locatie. Met dit boek kunnen onze vrijwilligers bij de Luisterlijn onze bellers nog beter te woord staan 24 uur per dag! En ik kan er zelf natuurlijk ook van leren mijn vrijwilligers nog beter te ondersteunen in hun werk.

Marjon vd Meerendonk - donderdag 21 maart 2019

Dit boek kan ik heel goed gebruiken voor mijn werk als ondersteuning bij de zorg die mantelzorgers geven aan hun naasten.

Valentine Wijnen - donderdag 21 maart 2019

Lijkt mij een boeiend boek vanwege de tackeling van de klassieke hulpverlenersvalkuil: zorgen voor de ander, die in 'ons' bloed zit.

Hans Le Roux - donderdag 21 maart 2019

Als ervaringsdeskundige van ongezonde stress en vitaliteitscoach gaan welbevinden, veerkracht en waardengericht leven me zeer aan het hart. Graag zou ik dit boek willen lezen.

C.Eeltink - donderdag 21 maart 2019

ik hoop in aanmerking te komen

jansen - donderdag 21 maart 2019

goed thema!

Folko Jan Wijnholds - donderdag 21 maart 2019

-

Sofie Huuskes - donderdag 21 maart 2019

Als ambulant hulpverlener psychiatrie/coach zou ik dit boek heel graag lezen. Mogelijk onderdelen inbrengen tijdens intervisie.

Marieke - donderdag 21 maart 2019

Zo herkenbaar, zo belangrijk. Heel benieuwd naar dit boek.

sabine mur - donderdag 21 maart 2019

Goed contact, verbinding, betrokkenheid, waardering...erkenning voor deze waarden maakt niet alleen de zorg beter. Ze doen goed voor iedereen. Ik ben benieuwd naar dit boek!

saskia lockefeer - donderdag 21 maart 2019

graag!