Actueel

Weggeefactie: Het Hoogsensitieve brein

Waarom je een vis niet moet vragen in een boom te klimmen.

wo 13 nov 2019

Hoe kan het dat hoogsensitieve personen informatie zo anders opmerken, verwerken en intenser reageren? Waarom ervaren ze vaak stress en sociale afwijzing? 

Sinds de Amerikaanse psychologe Elaine Aron eind jaren negentig de naam ‘hoogsensitiviteit’ introduceerde, zijn er evenveel zinnige als onzinnige uitspraken gedaan over deze eigenschap. In dit boek presenteert Esther Bergsma de laatste wetenschappelijk inzichten over de werking van het ‘hoogsensitieve brein’, dat op veel vlakken aantoonbaar verschillend functioneert van dat van niet-hoogsensitieve mensen.

Ze ontwikkelde op basis van die wetenschappelijke inzichten een model dat handvatten biedt aan professionals in de gezondheidszorg, het onderwijs en aan therapeuten en coaches die zich willen verdiepen in hoogsensitiviteit.

Haar doel: dat iedereen – en vooral de hooggevoelige zelf – deze eigenschap beter begrijpt én waardeert. Hoogsensitiviteit biedt ongekende talenten die pas duidelijk worden als we de vis niet langer vragen te klimmen, maar zijn kwaliteiten als zwemmer erkennen.

 

In samenwerking met de auteur Esther Bergsma mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 26 november. Woensdag 27 november worden de winnaars per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Larry Fox - vrijdag 10 april 2020

Welkom bij 24Hour Loan Service. Ons bedrijf houdt zich bezig met financiering (Leningen, Kapitaal, Financiering, Investeringen), We verstrekken leningen tegen een rentepercentage van 3%. Wij verstrekken wereldwijd leningen met begrijpelijke voorwaarden. Wij bieden leningen aan serieuze mensen en bedrijven. Ons bedrijf (24Hour Loan Service) is op zoek naar projecten om enorme bedragen te investeren, dit kunnen lange en / of korte termijn projecten zijn, maar met een goed dividend. Bent u op zoek naar een investeerder voor uw project? Kent u iemand die op zoek is naar een investeerder voor zijn / haar project? of heeft u internationale partners nodig voor megaprojecten / contracten? Bijv. Bent u een financieel adviseur met een klant die behoefte heeft aan zaken, projecten en investeringsleningen? U kunt uw klant ook naar ons doorverwijzen en wij zullen hen leningen aanbieden, waarbij u een commissie krijgt van 15% van de gehele geïnteresseerde uit de leningovereenkomst ... Schrijf me alsjeblieft voor mogelijke zakelijke samenwerking, want we staan ??open voor discussies. Ik kijk uit naar uw mogelijke medewerking. Neem vandaag nog contact met ons op als u geïnteresseerd bent in onze aanbiedingen. Website: 24hourservce.com Contact E-mail: larryfox2017@hotmail.com WhatsApp: +14092051142

Froukje Smeding - maandag 2 december 2019

Ik werk als begeleider met mensen die (weer) aan het werk willen. Graag zou ik meer willen weten over mensen die zichzelf HSP noemen, zodat ik ze beter kan helpen!

Rineke Koopman - dinsdag 26 november 2019

Met de zeer verschillende HSP-klanten vind ik het af en toe erg ingewikkeld om te bedenken wat door de SP wordt veroorzaakt en wat 'gewoon' in de mensen zelf zit. Ik wil graag meer weten over hoogsensitiviteit om hier goed mee om te kunnen gaan.

Willie - dinsdag 26 november 2019

Uit een test bleek 98% HSP en in een workshop handvatten gekregen om er mee om te gaan maar ik wil zo graag weten welke wetenschappelijke onderbouwing er wordt gegeven voor HSP. Als ik de klachten kan parkeren en eindelijk mijn talent(en) kan toepassen in mijn contact met anderen.

vanessa Wijnberger - maandag 25 november 2019

Ik ben geïnteresseerd in dit boek vanuit mijn coachingspraktijk

anna overdijk - maandag 25 november 2019

Ik ben zelf hoog sensitief en ben heel beniewd wat ik met dit boek verder over mezelf zou kunnen leren en hoe ik hiermee deze 'eigenschap' op een nuttigere manier zou kunnen inzetten

monique pennings - zaterdag 23 november 2019

hoe toevallig dat ik in mijn praktijk juist nu een hoogsensitieve coachee tref. Heel benieuwd hoe ik haar kan helpen of dat ik haar beter kan doorverwijzen.

Ilse Reijs - zaterdag 23 november 2019

Hoogsensitiviteit is een krachtige eigenschap, als je deze zelf op waarde schat en zo inzet.

Monique van Rooijen - zaterdag 23 november 2019

Hier wil ik heel graag meer over lezen. Graag kom ik in aanmerking voor dit boek. Met vriendelijke groet, Monique

July - vrijdag 22 november 2019

Als dit boek net zo'n feest van herkenning is als destijds de eerste uitgave van Elaine Aron is het meer dan welkom en nooit genoeg om begrip en erkenning te vergroten.

Carola Kievit - donderdag 21 november 2019

Het geeft me zoveel hoop en blijdschap dat er steeds meer aandacht is voor HSP.

Ingeborg Verhaeghe - donderdag 21 november 2019

Graag wil ik hier met mijn hoogsensitieve puberzoon mee aan de slag, hij is er klaar voor en ik ook.

Joyce P. - woensdag 20 november 2019

Ik begin sinds afgelopen jaar langzaamaan mijn HSP-brein te begrijpen. Nog meer input is zeer welkom!

Suzanne Poldervaart - woensdag 20 november 2019

Heel helpend voor mijn werk met ouders en kinderen :-)

joyce peters - woensdag 20 november 2019

Zou heel erg helpend zijn in de nieuwe manier en aansluiting van werken. Daarnaast voor de coaching en stimulering in de gezinnen.

Leonore Schrijvers - woensdag 20 november 2019

Heel fijn om dit als materiaal te hebben voor mijn coachees, collega’s en eigen gezin! Denk dat dit heel veel kan toevoegen in hoe prettiger te functioneren als HSP!

Jannie Datema - dinsdag 19 november 2019

Lijkt mij een interessant boek, zowel persoonlijk als in mijn werk als therapeut en gezinscoach.

Lot Witteveen - dinsdag 19 november 2019

Ik heb ongeveer een maand geleden (samen met mijn collega POH kind en jeugd) een workshop van Esther Bersgma gevolgd, georganiseerd vanuit Vicino. Heel leerzaam, met name de nieuwe inzichten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek waren erg interessant. Ik zou het boek heel goed kunnen gebruiken voor de kinderen en jongeren die ik zie in de huisartsenpraktijk. Niet alleen om hoogsensitiviteit beter te kunnen begrijpen/ uit te kunnen leggen, maar ook beter te kunnen signaleren en hoe je er mee om kan leren gaan.

Kees Neven - Knot - maandag 18 november 2019

Zojuist een gesprek gevoerd over dit onderwerp en advies gegeven om te gaan lezen over dit onderwerp

Ineke Koops - maandag 18 november 2019

Precies wat ik zoek! We gaan voor onze POH ggz netwerk groep een bijeenkomst wijden aan dit onderwerp. Mooi voorstudiemateriaal om er een leerzame middag van te maken

Yke Radema - maandag 18 november 2019

Fijn dat de boeken uitgebreid worden en zeer benieuwd naar deze schrijfster waant een ieder HSPer is uniek.En vooral omdat dit ook over de gezondheidszorg gaat want deze gaat traag in dit onderwerp

drs. W,G.Lötgerink - maandag 18 november 2019

Goed en interessant. nieuws!

Carla Bongers - maandag 18 november 2019

En een hsp medewerker niet in een kantoortuin moet laten werken...

Mariëlle Jansen - maandag 18 november 2019

In mijn praktijk heb ik erg veel gehad aan de informatie van Elain Aron en wat zij in haar boeken aan ons brengt. Ik ben heel benieuwd naar Esther Bergsma boek ... zal zeker verder bijdragen tot het begrip en de begeleiding van HSP-ers

Antoinette Klompmakers - maandag 18 november 2019

Ik ben heel benieuwd. een hoog sensitieve dochter die werkt met kinderen waarbij ook hoog sensitiviteit ervaart. Voor haar wil ik dit boek. Zou zij zichzelf hierin herkennen?

Saskia de Vries - maandag 18 november 2019

Geweldig! Eindelijk door de bomen het bos weer kunnen zien. Verwacht veel van dit boek, zowel voor mijn privéleven (hoog sensitieve dochter en partner) als voor mijn werk als coach.

Saskia de Vries - maandag 18 november 2019

Geweldig! Eindelijk door de bomen het bos weer kunnen zien. Verwacht veel van dit boek, zowel voor mijn privéleven (hoog sensitieve dochter en partner) als voor mijn werk als coach.

Marianne den Otter - maandag 18 november 2019

Ik wil graag een exemplaar om te gebruiken bij de cursussen hoog sensitieve personen

Helma - maandag 18 november 2019

De zoektocht door mijn vijftig jaar is nog bezig, hooggevoeligheid bleek daarin een belangrijk aandeel te hebben. Het begint steeds meer op zijn plek te vallen, ik was en ben dus niet gek. Meer kennis ervan is welkom in de strijd tegen de interne èn externe critici

Joja - maandag 18 november 2019

Heel interessant en waardevol om meer van te weten!!

Carl Callewaert - maandag 18 november 2019

Ik heb een aantal collega´s die aangeven dat ze hoog sensitief zijn, dit boek zal me hopelijk nog wat meer inzicht en begrip bijbrengen

Rose-Anne Mutsaers - maandag 18 november 2019

Werk veel met HSP-ers en altijd in voor nieuwe actuele informatie.

René - maandag 18 november 2019

Een onderschat thema. Niet alleen omdat het vaker voorkomt dan we denken, maar ook omdat inleven in hoogsensitiviteit ingewikkelder is dan het lijkt.

Lisette Broekhuizen - zondag 17 november 2019

Interessant boek lijkt het me, leerzaam ook. Ben zelf hsp-hss.

Maaike - zondag 17 november 2019

Nu ik weet dat ik hoogsensitief ben snap ik mijn Burn-out, snap ik de spanning in mijn relatie, sociale spanning, mijn kindertijd.. alles begint op zijn plaats te vallen. Nu wil ik het ook gaan snappen vanuit de wetenschap.

gonja - zondag 17 november 2019

Er zijn zoveel mensen om mij heen die hier mee dealen....

Jacqueline - zondag 17 november 2019

Om me nog beter te kunnen inlezen ,verdiepen voor me dochter en andere hsp

Thijs Huijs - zondag 17 november 2019

Is mijn kleinkind hoog sensitief? Ik wil dit graag lezen

Liesbeth Meijer - zondag 17 november 2019

wil ik graag hebben!!

Bjorn huysman - zondag 17 november 2019

Hoe meer aandacht voor HSP hoe beter. En als HSP jezelf snappen is het begin van een mooie reis!

Grijseels - zondag 17 november 2019

Wellicht helpt dit mij.

Krista - zondag 17 november 2019

Erg fijn dat er steeds meer goede aandacht wordt geschonken aan hoogsensitiviteit. Ik heb mij 10 jarenlang erg slecht over mezelf gevoeld, dacht dat ik gek was. En in mijn jongere jaren erg eenzaam en altijd buitenbeentje gevoeld. Maar sinds ik meer erover begrijp kan ik beter in mijn kracht staan. Maar het blijft altijd een proces en altijd mezelf hierover scherp houden.

Ruud Post - zondag 17 november 2019

Ik ervaar veel onbegrip en heb me vaak eenzaam gevoelt. Simpel omdat mij gevraagd werd in bomen te klimmen en mij niet wilde laten zwemmen. Om de simpele reden dat ze zelf niet konden of durfden te zwemmen. Ik ben machteloos over de angsten en onzekerheden van anderen en ik mag mezelf zijn. En idd, sinds ik mijn talenten heb ontdekt.... Ik ben een mooi mens.

C.L. Hoffman - zondag 17 november 2019

Ik begeleid kinderen, jong volwassenen en volwassen Tweede Taal leerders. Daarom wil ik hoog sensitiviteit beter begrijpen. Ik meen met een beter inzicht in de talenten van de ander, echte gezamenlijke oplossingen te vinden voor problemen zoals stress, overvraagd worden,faalangst of een laag zelfbeeld. Opdat olifant en vis hun info kunnen delen en straks sterk naast elkaar zullen staan in de maatschappij.

Esther Schipper - zaterdag 16 november 2019

Ik ben HSP er en ben heel benieuwd naar de inhoud van het boek.

Mickal Weggelaar - zaterdag 16 november 2019

Hopelijk een verrijking in de zoektocht naar mijn hoogsensitiviteit

Astrid - zaterdag 16 november 2019

Hopen dat ik dan eindelijk kan zwemmen!

Janine Verheul - zaterdag 16 november 2019

Goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling om hier veel over te lezen en te leren in de begeleiding van anderen ????

Anita Siks - zaterdag 16 november 2019

Dit klinkt als een boek om te lezen om weer meer duidelijkheid te krijgen over trekjes die raar lijken maar het niet zijn.

Agnes Schilder - zaterdag 16 november 2019

Mooi dat er ook in Nederland belangstelling is voor -en daardoor ook expertise ontstaat op het gebied van- hoogsensitiviteit.

Nathalie Roovers - zaterdag 16 november 2019

Mijn hoogsensitieve cliënten geven hun hart en ziel aan werk (basisonderwijs, vluchtelingenwerk), maar voelen zich ook vaak eenzaam en niet goed genoeg. Een wetenschappelijke studie bevestigt dat ze niet gek zijn en ook niet alleen.

Carin - zaterdag 16 november 2019

Als studentenbegeleider heel benieuwd naar haar inzichten

Nico van Andel - zaterdag 16 november 2019

De schrijfwijzen van Ester maken het begrijpelijk voor leek, therapeut als wel HSPer. De kracht ligt tevens bij de handvatten voor het omgaan en begrijpelijk maken van het HSP zijn. Zeker ook voor ouders. Ben zeer benieuwd naar ook dit boek van haar. Dus....maak de juiste sensitieve keuze bij het weggeven van dit mooie boek.????

Petra van Hall - zaterdag 16 november 2019

Als vis, klim ik toch regelmatig in de boom, terwijl ik liever in het water blijf ;)

Alie Smit - zaterdag 16 november 2019

Dit onderwerp boeit mij enorm. Ik hoop in dit boek nieuwe handvaten te vinden. Ik ben erg benieuwd naar dit boek.

Kim - zaterdag 16 november 2019

Voor een 'vis' fijn om hierin te worden erkend. Het onderwerp boeit mij omdat ik steeds meer ruimte en vrijheid ervaar in mijn handelen, en beter mijn grenzen kan bewaken. Graag laat ik mij met nog meer waardevols voeden!

Aai Gerhardt - zaterdag 16 november 2019

Juist die combinatie van HSP en het brein is heel interessant! En er moet nog veel meer begrip komen. Als HSP en therapeut krijg ik vrij veel hoogsensitieve cliënten en wil graag deze kennis verder doorgeven!

Manita Gobbens - vrijdag 15 november 2019

Ik ben erg ge?nteresseerd in dit boek. Ben zelf hoogsensitief en werk in het onderwijs. ik heb al veel gelezen over HSP, en merk dat het me helpt om naar mijn kwaliteiten te kijken en ze daarmee ook beter te benutten. Ik wil graag in aanmerking komen voor dit boek. Groeten, Manita

Bettina Honig - vrijdag 15 november 2019

Als therapeut ervaar ik dat kennis kan bijdragen aan begrip. En dat is waar het een HSP-er vaak aan ontbreekt. Ik hoop dat ik daar door het lezen van dit boek aan kan bijdragen.

Veronique Wojsznis - vrijdag 15 november 2019

Als vormend trainer met hoogsensitieve tentakels ben ik benieuwd naar meer inzicht voor mezelf én voor mijn trainees. Graag waag ik een duik in dit prikkelende boek!

Irene - vrijdag 15 november 2019

k ben heel benieuwd wat Esther Bergsma schrijft over dit onderwerp!

Layla - vrijdag 15 november 2019

Ik heb een aantal boeken gelezen over hoogsenstiviteit en merk dat ik toch nog wat meer zou willen weten over hoe dat in mijn hersenen gaat. Momenteel ben ik aan het opkrabbelen van een burn-out en ben veel aan het lezen. Ik krijg nu weer de ruimte om na te denken hoe dat voor een HSP'er (ik) werkt. Eerst stond mijn lichaam voorop en nu denk ik: oke, en hoe ga ik het verder accepteren en aanpakken.

Myriam van der Steen - vrijdag 15 november 2019

Zowel in mijn supervisietrajecten als in mijn werk als zorgcoördinator Kijk op kleintjes heb ik met hoogsensitiviteit te maken. het raakt me dat er nog zoveel onbegrip is en vooroordelen zijn.

Annelotte Verhaagen - vrijdag 15 november 2019

Altijd interessant dit onderwerp!

Marieke - vrijdag 15 november 2019

Wat een goed nieuws. Zelf ben ik hsper én zoekende naar het omgaan met de bijbehorende eigenschappen. Op weg om ze als kwaliteiten te gaan zien en mijn hoogsensitieve dochter te ondersteunen

Margot Vermeer - vrijdag 15 november 2019

Vanuit mijn rol als adviseur (talent) ontwikkeling en als loopbaancoach en lifecoach kan dit boek bijdragen dit onderwerp binnen de organisatie op de kaart te zetten en er voor te vragen. Een bijdrage voor de ontwikkeling binnen de organisatie.

Judith - vrijdag 15 november 2019

Wat fijn dat er ook vanuit de wetenschap steeds meer aandacht komt voor hoogsensitiviteit! En dan ook door zo’ n enthousiast en plezierig persoon als Esther Bergsma geschreven en gepresenteerd! Heb er nu al zin in om het te lezen!

Addy - vrijdag 15 november 2019

Belangrijk om de cliënt tegenover je te begrijpen en er tijdens de interventies goed rekening mee te houden als deze hoogsensitief is. Daarom ben ik zeer benieuwd naar het boek.

Wanda de Kuiper - vrijdag 15 november 2019

Al jaren zeer benieuwd, maar de drempel om veel te ontdekken was nog hoog. Misschien is nu het moment?

Heidi Bronkhorst - vrijdag 15 november 2019

eindelijk een praktisch boek voor therapeuten! Ik kijk ernaar uit dit te kunnen lezen.

patricia jaquet - vrijdag 15 november 2019

Interessant boek! Als coach voor hooggevoelige kinderen en ouders, kan dit boek, juist door de wetenschappelijke onderbouwing , nog sneller een brug slaan naar o.a. artsen en scholen. Een prachtig talent hooggevoeligheid, met zeker ook valkuilen. Bewustzijn , acceptatie en groei maken dat deze karaktereigenschap als kracht ingezet kan worden.

Emmy van Egteren - vrijdag 15 november 2019

Bij het ontwikkelen van een zelf- bewustzijn en het ontdekken van talenten is het een goede ondersteuning, om HSP-ers beter te begrijpen. Als coach en counseller van vooral mensen tussen 55 en 75 weet ik dat deze groep, soms geen idéé heeft wat het inhoudt en daardoor hun leven lang al worstelen met zichzelf.

Inge van Bolhuis - vrijdag 15 november 2019

ik doe mijn werk als loopbaancoach vanuit de mooie kanten die mijn hoogsensitiviteit met zich meebrengt, Ik ontwikkel hier graag in door en denk dat dit boek mij daar veel moois in te brengen heeft!

anne simone hoffman - vrijdag 15 november 2019

Gewoon goed boek geweldige vrouw en ik heb het nog niet en ben zeeer benieuwd!

Joke Jonkers - vrijdag 15 november 2019

Graag doe ik mee. Ik voel dat ik hoogsensitief ben, krijg het ook vaak terug vanuit mijn omgeving, maar er zit nog veel weerstand en ruis op dit in mijn ogen ''spiriwiri'gedoe. Ik wil er graag induiken

Annemieke Merkelbach - vrijdag 15 november 2019

Van buiten lijk ik een sterke vrouw. Vrolijk, daadkrachtig, wijkt niet voor zelfreflectie. Maar van binnen en buiten de sociale context, verwachtingen en sociale druk ervaar ik vermoeidheid, verdriet, vragen als 'hoe komt het dat ik...", "zie ik het nou verkeerd?"..Als een mes, mokerslag en grote schrik komen soms opmerkingen binnen. Opmerkingen die een ander niet hoort of niet heeft gehoord, niet ziet, niet opmerkt. Ik moet daar dan langer van herstellen. Ik heb geleerd daar niet te lang van wakker te liggen, dat ik dit mag hebben en dat ik sowieso als mens er mag zijn maar ik zou het fantastisch vinden als ik iemand de wetenschap, literatuur en een boek onder zijn neus kan leggen het kan laten zien! Kijk! Zo zit het (ik) in elkaar! Graag het boek!. groet, Annemieke.

Ineke Simon - vrijdag 15 november 2019

Heel interessant! Wil hier graag meer over lezen.....????

Franny - vrijdag 15 november 2019

Zelf ben ik hoogsensitief en ik zie mensen labels plakken die ik zelf ook zo lang gebruikte. Meer kennis en is inzicht om ook aan collega's de de positieve aspecten te kunnen verhelderen (en e.e.a. te laten herkennen, ook bij zichzelf en bij studenten), is welkom.

Jacquelien - vrijdag 15 november 2019

Net duidelijk geworden dat zowel man als kind HSP hebben... en ik niet... met de handreikingen uit dit boek zie ik waarschijnlijk direct toepassingsmogelijkheden...

Gildardo Gaviria - vrijdag 15 november 2019

Prachtig onderwerp welke niet altijd in de volle breedte wordt begrepen. wat zijn de kwaliteiten ven iemand die hoogsensitief is en hoe kan je die persoon ook zichzelf beter leren begrijpen? zou het boek graag lezen en gebruiken.

Sandra de Bruyne - vrijdag 15 november 2019

Ben ontzettend nieuwsgierig naar het boek

Wendy Smit - vrijdag 15 november 2019

Wat lijkt me dit een inspiratie en een toevoeging. Lees het graag en indien gewenst wil ik er ook een recensie over schrijven

Marc - vrijdag 15 november 2019

ik wens het ze allemaal toe, de jongeren, hoogsensitieve en andere, om gezien te worden in hoe ze écht zijn, om zichZelf te mogen zijn.

Walter Menkveld - vrijdag 15 november 2019

Ik zou het boek graag lezen, omdat ik als HSP zeer benieuwd ben wat hoogsensitiviteit doet in je brein. Waardoor ik mezelf en mijn gedrag beter kan begrijpen, en ook mijn medewerkers, waarvan er een aantal hoog sensitief zijn.

Frans van Jaarsveld - vrijdag 15 november 2019

Zeer herkenbaar

Roos - vrijdag 15 november 2019

In het werken met kinderen en mensen zou dit boek een hele mooie aanvulling zijn! Wat meer kennis over HSP is zeer welkom met de drukke dagen voor de boeg.

Moniek Huisman - vrijdag 15 november 2019

Alle informatie is welkom, hoe te leren omgaan met hoogsensitiviteit én dat ook mijn dochters te leren.

Ellen van Lit - vrijdag 15 november 2019

Graag zou ik kans maken op dit mooie boek zowel voor mijzelf als voor mijn werk een waardevolle aanvulling.

Marco van den Berg - vrijdag 15 november 2019

Ik zou het graag lezen om veel van mijn ciiënten beter te begrijpen...Hoog sensitiviteit komt steeds meer voor, vooral bij kinderen. Als SKJ jeug- en gezinswerker zou het een ware aanvulling in mijn boekenkast en koppie zijn!

Boudewijn van der Neut - donderdag 14 november 2019

Mijn dochter nog beter begrijpen

Susanne - donderdag 14 november 2019

Interessant. Ik probeer mensen die vastlopen in hun werk te begeleiden bij herstel en met deze inzichten kan ik beter adviseren.

Ank de Kok - donderdag 14 november 2019

Lijkt me een fijne aanvulling voor HSPérs. Ze onderwaarderen vaak hun kwaliteiten of misschien komt dat omdat de omgeving dit niet op de juiste waarde kan schatten. Eindelijk wetenschappelijk bewijs!!

Richard Woord - donderdag 14 november 2019

Ben benieuwd

Arianne Maandag - donderdag 14 november 2019

Lijkt me een heel mooie aanvulling vanuit de wetenschap naar handvatten voor in de praktijk. Fijn dat deze erkenning er steeds meer komt.

Ivonne Werndlij - donderdag 14 november 2019

Dit boek beloofd een goede aanvulling te zijn op mijn begeleiding van hoogsensitieve cliënten.

Marga Kelbling - donderdag 14 november 2019

herkenning en erkenning!

Esther - donderdag 14 november 2019

Zelf hsp, maar altijd nieuwsgierig en op zoek naar inzichten om mezelf beter te leren begrijpen, maar vooral handvatten te krijgen hoe ermee om te gaan.

Dorthe Jakobsen - donderdag 14 november 2019

Wat een leuke en passende ondertitel! Ik ben super benieuwd naar dit boek.

Nicole - donderdag 14 november 2019

Leuk artikel, interessant en leerzaam om te weten hoe het brein werkt bij mijn hsp kids

M vd Meerendonk - donderdag 14 november 2019

Super interessant boek dat ik ga gebruiken voor cliënten!

Julie Tims - donderdag 14 november 2019

Als studieadviseur bij de universiteit begeleid ik studenten. Hoogsensitiviteit kom ik daarbij in toenemende mate tegen, maar merk dat we weinig kennis van of handvatten hebben om onze studenten hierin te ondersteunen. Dit boek zou denkt ik helpend voor mij en mijn collega's zijn.

Wendy - donderdag 14 november 2019

Van overleven en steeds maar weer 'vechten' voor begrip naar voluit leven en erkennen en benutten van de kwaliteiten van hsp zijn.

Shirley van Velthoven - donderdag 14 november 2019

Mijn vriendin en haar dochter zijn hoogsensitief. De dochter heb ik in een loopbaantraject en ik hoop dat dit boek mij de handvatten kan geven om haar verder te helpen.

Yvon Veldkamp - donderdag 14 november 2019

Als Ervaringsdeskundig Herstelcoach ben ik enorm nieuwsgierig naar dit boek. Elaine Aron haar boek was verhelderend dus ben benieuwd naar deze...

Jeannette Mulder - donderdag 14 november 2019

Voor mijn hoog sensitieve dochter! Om zichzelf, na jaren van getob en terugkerend patronen, steeds beter te leren begrijpen. Ik gun het haar zo!

Anne - donderdag 14 november 2019

Zelf hoogsensitief en veel hoog sensitieve klanten. Daarom is het heel fijn om er zo veel mogelijk van te weten en hsp vanuit meerdere invalshoeken te begrijpen.

Rob Schurman - donderdag 14 november 2019

Zelf hoog sensitief ! Wil nog meer mezelf leren begrijpen.

Saskia - donderdag 14 november 2019

Ik heb dit supergoede boek al en wil nu heel graag een exemplaar weggeven aan m'n buurvrouw.

Ellen - donderdag 14 november 2019

Mooi, nieuwe inzichten over een gevoelig onderwerp

Marian - donderdag 14 november 2019

Ik kan wel een heel verhaal bedenken, maar nee...gewoon uit interesse!

Eric - donderdag 14 november 2019

Zo, dat zijn een boel reacties met veel herkenning en erkenning! Gelukkig en super!

Steffie - donderdag 14 november 2019

Wat zou ik dit boek graag ontvangen! In mijn praktijk word ik opvallend vaak geconsulteerd door hooggevoelige cliënten; hooggevoeligheid beter begrijpen en waarderen zou ik iedere hooggevoelige zeer gunnen. Maar ook iedereen die met hooggevoelige mensen te maken heeft. pas dan kunnen hun kwaliteiten volledig benut worden. Dit boek is erg nodig!

Dominique - donderdag 14 november 2019

Ik ben heel benieuwd naar de handvatten die Esther biedt. Het zou mooi zijn als het hsp-ers helpt in hun welzijn.

Els van Dam - donderdag 14 november 2019

Als coach ben ik op ontdekkingstocht wat hoogsensitiviteit en/of hoogbegaafheid voor invloed hebben op mijzelf en op mijn coachees. Dit boek zou een welkom geschenk zijn om hierover de laatste inzichten te verkrijgen.

Hanneke - donderdag 14 november 2019

Ik wil graag zicht krijgen op mijn brein????????

Lisa - donderdag 14 november 2019

Je zou na een burnout wel kunnen zeggen dat ik ervan geleerd zou hebben? Niet helemaal want ik ben net acht weken verder in mijn nieuwe baan, en ik neem wederom teveel hooi op mijn vork. Alsof ik niet lijk te begrijpen dat een tandje lager helemaal niet erg is. Ik zou daarom heel graag dit boek als hulpmiddel willen gebruiken, om mezelf te blijven omarmen, ook als ik niet mee kan in de flow en snelheid van anderen.

sophie nelissen - donderdag 14 november 2019

Ik gruw van al weer zo'n etiket !

Carola Jehae - donderdag 14 november 2019

Het lijkt me een verademing om te lezen en mijn omgeving te kunnen laten zien dat HSP geen aandachttrekkerij is. Dat het onderzocht en bewezen nu zwart op wit te lezen is!

Daniela - donderdag 14 november 2019

Tegen de uitgesproken woorden in de ware betekenis kunnen voelen. Juist voelen dat de ander verwacht dat je aan zijn of haar niet-uitgesproken en niet-toegegeven verwachtingen moet voldoen. Voor een huis staan enaanvoelen van buiten af dat de sfeer binnen om te snijden is. Dit kan ik, van jongs af aan. Wat ik niet kan is begrijpen dat anderen dit juist niet kunnen voelen, doorzien of geloven. Als dit soort ervaringen worden behandeld in je boek, dan zou ik graag je boek doorgronden om het blikveld van degenen voor wie dit vanzelfsprekend is, te kunnen begrijpen

Mieke - donderdag 14 november 2019

Ik wil hier graag meer over weten!

Ayla - donderdag 14 november 2019

Recent heb ik een workshop van Esther Bergsma gehad. Dit was voor mij de eerste kennismaking met de term HSP. Gezien mijn sociaal wetenschappelijke achtergrond wil ik graag meer lezen over het brein bij HSP.

Hanneke S. - donderdag 14 november 2019

Dank voor deze actie! Zelf ook hooggevoelig. Als wetenschapper ook altijd blij als onderzoek in een boek wordt uiteengezet. Geeft toch een extra diepgang!

Mirjam Litjens - donderdag 14 november 2019

Als jeugdpsycholoog in het Ouder en Kind Team heb ik in toenemende mate te maken met niet alleen hoogsensitieve kinderen, maar ook met één van hun ouders. Het ontbreekt me soms aan de juiste informatie om hen goed te kunnen begeleiden. Ik hoop dat dit boek mij hierbij kan helpen.

Monique - donderdag 14 november 2019

Ja graag, in mijn werk kom ik veel hsp’ers tegen, ik adviseer altijd om er meer over te lezen.

Marga - donderdag 14 november 2019

Zowel voor mijzelf als voor mijn dochter en zoon blijft hoogsensitiviteit een uitdaging. Wij willen er graag meer van weten.

J.S. - donderdag 14 november 2019

Ik zou dit boek heel graag inzetten in mijn baan: ik werk als zorgbegeleider op een middelbare school. Ik weet dat het voor kinderen heel fijn is om meer handvatten te krijgen om met hun gevoeligheid om te gaan.

Monique Visser - donderdag 14 november 2019

Omdat ik vermoed dat ik hoosensitief ben, zou ik er heel graag meer over willen lezen.

Carolien - donderdag 14 november 2019

Mezelf beter begrijpen, dat zou fijn zijn! En dat kunnen uitleggen en onderbouwen aan de omgeving zou ook hen helpen om mij en anderen te begrijpen.

Inge - donderdag 14 november 2019

Wil ik heel graag lezen, zowel voor mijzelf als voor mijn dochter!

Diny Kiers - donderdag 14 november 2019

Ik ben zelf een HSP er en dit vind ik razend interessant !

Kaat - donderdag 14 november 2019

Een vis die niet kan klimmen, maar wel tegen de stroom in zwemt alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. Blijf dat doen, het is inspirerend. Deze feedback kreeg ik toen ik van baan verwisselde. Niet een gemakkelijke opdracht, maar het is mijn manier, het is wie ik ben.

Susanne Besseling - donderdag 14 november 2019

ja, graag.... om mezelf beter te snappen en mezelf aan anderen te kunnen uitleggen, zodat ik niet elke keer in verwarring achterblijf evenals mijn gesprekspartners

Marina Moerkens - donderdag 14 november 2019

Persoonlijk bekend met het fenomeen, zowel bij mezelf, als mijn kind, heb ik een honger naar meer inzicht en begrip. Dit boek lijkt me dat te kunnen bieden. Dank voor de tip en hartelijke groet!

Sophie - donderdag 14 november 2019

Lijkt me een heel interessant boek. Gezien het gericht is op die verwerking en informatieverwerking en het sociale en stress gerelateerde stuk daarin. Voor mij als hulpverlener én zelf hoogsensitief en herstellende van een burn-out heel geschikt en passend te lezen.. Vernieuwd ook omdat het gericht is op de huidige wetenschappelijke inzichten. want er is genoeg te vinden, iedereen vindt er wel wat van..

DION DAMMAN - donderdag 14 november 2019

Ik ben hoogsensitief en dat is geen lachertje. Je leert er mee leven, maar je bent overgevoelig voor alles. Aan de andere kant ben je speciaal en ervaar je/voel je dingen aan die anderen dan weer niet ervaren.

Kyra - donderdag 14 november 2019

Ik zou graag meer willen weten over hoog sensitiviteit, zodat ik mijzelf beter leer kennen en daarbij handvatten kan gebruiken hoe er mee om te gaan, om er een goede eigenschap van te creëren. Zodat ik mij niet hoeft te voelen als een vis die moet klimmen, maar als een zwemmer die zijn kwaliteiten kan erkennen. Daar kijk ik enorm naar uit! Om zo ook als therapeut in opleiding mijzelf maar ook cliënten handvatten kan aanbieden en het in te laten zien als kwaliteit.

Joyce van der Leck - donderdag 14 november 2019

Als jobcoach begeleid ik diverse hoogsensitieve kandidaten. Ook mijn zoon is ermee bekend. Vooral het stuk draagkracht/draaglast en het gevoel van afwijzing. Ik ben echt enorm benieuwd naar de inzichten die me ongetwijfeld verder kunnen helpen te begrijpen.

Annika de Gier - donderdag 14 november 2019

Ja zo fijn dat er steeds meer aandacht voor komt. Ik zou heel graag jullie boek willen ontvangen, zodat ik mijn eigen brein en die van mijn dochter nog beter leer begrijpen. Groet, Annika

coby veenstra - donderdag 14 november 2019

Interessant, om met dit model werkers in de gezondheidszorg nog beter bij te staan en ze het gevoel te geven dat ze waardevol zijn!

Menno Pronker - donderdag 14 november 2019

Er worden inderdaad veel onzinnige uitspraken gedaan over hoogsensitiviteit, daarom is dit boek met wetenschappelijk onderbouwing meer dan welkom!

Stef Coppieters - donderdag 14 november 2019

Ik heb al jaren het gevoel dat het allemaal "te veel" is om te verwerken. Ik kom niet toe aan de dingen die me energie geven. Ik laat me overnemen. graag wil ik weten of mijn brein wat hulp nodig heeft.

Herma - donderdag 14 november 2019

Ik hoop er dingen in te herkennen en meer te begrijpen, zowel voor mijzelf, mijn gezin als in mijn werk als therapeut/ coach

Patty De Bruyckere - donderdag 14 november 2019

Uiterst boeiende materie! Als docent Toegepaste Psychologie zeker de moeite om dit in de lessen te integreren!

Lammy Otter - donderdag 14 november 2019

De milde invalshoek uit dit boek over HSP is naar mijn idee een aanrader voor velen, inclusief mezelf.

A. van der Giessen - donderdag 14 november 2019

Elke dag ‘leer’ ik nog bij over HS. Lijkt me een zeer interessant boek, ik merk dat die informatie mij helpt, dat wat ik ‘zie, mee om te gaan en te benoemen.

Marijke - donderdag 14 november 2019

Een must om informatie te vergaren en dus om dit boek te lezen om mensen met HSP beter te kunnen begrijpen en te begeleiden als coach / trainer

M. Louwers - donderdag 14 november 2019

In het kader van lezing Talentmanagement erg geïnteresseerd in deze invalshoek.

Monika Sluga - donderdag 14 november 2019

Als KernTalentenAnalist in spe, zijn de HSP'ers een goede doelgroep voor mijn praktijk. Alle informatie is daarom welkom.

Nannette Kornman - donderdag 14 november 2019

Super goed en belangrijk. En fijn dat het nu ook een model is dat handvatten biedt aan professionals . Ik zou het ook graag lezen voor mij zelf. en handig omdat ik ook dramatherapeut ben

M. den Hartog - donderdag 14 november 2019

zeer geïnteresseerd in dit boek zowel om persoonlijke als professionele redenen.

Anneke - donderdag 14 november 2019

Het lijkt me heel mooi om dit boek te winnen!

ineke - donderdag 14 november 2019

Het is zo mooi dat hypersensitief een normaal iets is. Het is alleen zo jammer dat het als iets bijzonders wordt gezien. Hierdoor zie ik wel clienten die erdoor in verwarring raken. Ik kan wel wat meer handvatten gebruiken

Nicky Vertkas - donderdag 14 november 2019

Ik gebruik mijn gevoeligheid als kracht om te helpen, juist die sfeer gevoeligheid en omgevings bewust zijn . Door het inleven/invoelen kom ik bij de onderstroom en tot de kern. Ik maak contact en sluit daardoor heel goed aan.

Annemie Terken - donderdag 14 november 2019

Interessant om handvatten te verwerven over dit onderwerp

Atwil - donderdag 14 november 2019

Onze kleinzoon van 4 is hoogsensitief en voor zijn ouders 'onhandelbaar'! Hoop in dit boek oplossingen te vinden voor een harmonieuzer gezin, zeker nu het tweede (klein)kind op komst is. Mvrgr. Atwil

Erna Knijnenburg-Kleijn - donderdag 14 november 2019

Zo fijn én belangrijk dat er steeds meer wetenschappelijk onderbouwde informatie over hoogsensitiviteit beschikbaar is. Blij met dit boek!

Cornel 't Hooft - donderdag 14 november 2019

Met een hoog sensitieve personen in mijn naaste omgeving, ben ik zeer benieuwd en geïnteresseerd naar de inhoud van dit boek en wat de auteur hierover heeft te vertellen en geschreven.

Adrienne Oomens - donderdag 14 november 2019

voor mezelf, voor mijn clienten een aanvulling op mijn kennis

Elvira Geurts - donderdag 14 november 2019

Voor mijn werk als co asch en begeleider maar ook voor mijjzelf wil ik mij graag verder verdiepen in dit onderwerp! Ik hoor graag!

Alieke ten Hove - donderdag 14 november 2019

Ik kom het regelmatig tegen in mijn praktijk. Althans, soms komen cliënten met een hele andere hulpvraag en voelen zich zo vaak onbegrepen. Ik hou HSP altijd in mijn achtergrond en soms herkent de cliënt zich dan hierin. Meer aandacht hiervoor is broodnodig.

Miranda Haddon - donderdag 14 november 2019

Als pleegzorgbegeleider kom ik regelmatig in aanraking met kinderen (of ouders) waarvan ik vermoed dat zij mogelijk (ook) hoogsensitief zijn. Hoe helpend zou het zijn om beter op dergelijke kinderen te kunnen afstemmen, omdat zij naast hun hoogsensitiviteit ook vaak te maken hebben met emotionele en gedragsproblematiek, nog los van het dealen met het pleegkind zijn an sich,

margit sleeuwenhoek - donderdag 14 november 2019

Wat geweldig dat er meer aan normalisering en bekendheid van hs wordt gedaan, ik word dikwijls nog wat meewarig aangekeken door mensen wanneer ik vertel dat we als gezin bijna allemaal hsp zijn. "heb je zeker last van etiketjes in je nek?" Pardon?

Jacqueline Vos - donderdag 14 november 2019

Onlangs als 50 (!)-jarige ontdekt dat ikzelf HSP ben. Het geeft mij zo veel inzicht in mijzelf. Ik verslind alles over dit onderwerp momenteel. Zeer veel belangstelling voor dit boek. Ook om aan mijn partner en kinderen te laten lezen.

Jacqueline Kips - donderdag 14 november 2019

Ik begeleid sinds kort twee leerlingen met hoogsensitiviteit. Dit boek komt als geroepen.

marjon - donderdag 14 november 2019

Ik geef trainingen aan mensen met hsp en zou het boek graag winnen om de inzichten te kunnen verwerken in de training

Anja Wols - donderdag 14 november 2019

als ouder van een kind met HSP en verschillende mensen in mijn omgeving die hier mee te maken hebben en als hulpverlener is het fijn dat er een boek is dat er weer wat dieper op ingaat. Ik zou dit boek dan ook graag winnen.

Karin Meerman - donderdag 14 november 2019

Zo enthousiast! Een boek waarmee ik mijn cliënten het begrip en de waardering kan laten ervaren voor deze prachtige eigenschap!

gerda Fijten - donderdag 14 november 2019

willen wat je krijgt, en krijgen wat je wilt. Hier hengel ik, een kans grijpend, .....

Kathy - donderdag 14 november 2019

Top! Als HSP'er heb ik ook veel klanten over de vloer met HSP. Dit boek zou mij kunnen een beter inzicht geven. Bedankt!

Marianne de Wit - donderdag 14 november 2019

Mooi, dat er ook van de kant van de hulpverlener gekeken kan worden. Hoogsensitiviteit staat soms in de weg, zeker als je hoogsensitieve alles van de ander oppikt.

Tineke Erken - donderdag 14 november 2019

Ik heb een depressie en hoorde van de week van de psychiater dat ik hoogsensitief ben. Zou hier graag meer van willen weten. Misschien helpt het om ook te begrijpen waarom er een deel uit voortkomt dat ik depressief ben.

Caroline van Tilburg - donderdag 14 november 2019

Dit boek staat al heel lang op mijn verlanglijstje! Ik kan het zowel prive als professioneel heel goed gebruiken. Ik heb een praktijk op het gebied van hooggevoeligheid en dit boek zou een waardevolle toevoeging zijn. Ik ga heel hard duimen !!

Pascal Krebbers - donderdag 14 november 2019

Ik wil graag leren om mijn hsp hss sw als kracht en talent te gebruiken. Heb wel in boeken herkenning ontdekt maar zoek nog naar tools om het voor me te laten werken ipv er last van te hebben.

Oscar Breetveld - donderdag 14 november 2019

ik zou een boek van deze strekking zeer waarderen, niet alleen omdat ik als psycholoog voor arbeid & gezondheid regelmatig HSP cliënten tegenkom, maar zelf ook aardig wat kenmerken in mezelf herken. Een uitdaging dus!

Margreet Vlaanderen - donderdag 14 november 2019

In mijn klas heb ik een aantal hoogsensitieve studenten die stress ervaren. Ik zou ze graag willen helpen om hiermee om te gaan.

Huub van Osch - donderdag 14 november 2019

Hartstikke goed te gebruiken bij coaching van studenten en te delen met collega's

Cynthia Kamer - donderdag 14 november 2019

Ik ben zeer geïnteresseerd in nog meer informatie over hsp. Er zijn veel leerlingen die hiermee te maken hebben, die ik begeleid.

Goedele Laga - donderdag 14 november 2019

Als hoogsensitieve persoon en coach is dit een heel interessant boek voor me. Ben dus heel geinteresseerd.

Ilonka de Gruijl - donderdag 14 november 2019

wat zou het mooi zijn om nog meer tools te hebben

Leone Wevers - donderdag 14 november 2019

Ik ben enorm geïnteresseerd in nog meer informatie over hsp. Er zijn veel klanten die hiermee te maken hebben, ik weet al best veel, maar zou het fijn vinden nog meer tools aangereikt te krijgen om inderdaad cliënten te helpen om het als een kracht te zien (ipv een zwakte).

Berjetta Merckens - donderdag 14 november 2019

Wat mooi voor het onderwijs om handvatten te krijgen. Steeds vaker wordt HSP door ouders onder de aandacht gebracht, maar scholen nog niet precies weten wat ze hiermee aan moeten. Graag kom ik in aanmerking.

marieke - donderdag 14 november 2019

heb enorm veel interesse en kan het goed gebruiken

Ineke - donderdag 14 november 2019

Mooie aanvulling, fijn om meer te kunnen lezen over dit onderwerp.

Fons Rutten - donderdag 14 november 2019

Begrijpen en waarderen van HS. zijn belangrijk, maar ook het (h)er)kennen van eigen kwetsbaarheid en daarmee samenhangende noodzakelijke (zelf)begrenzing (o.m. ter voorkomen chronisch hoge stress)

Petra HIemstra I Haagse Hoogvliegers - donderdag 14 november 2019

Ben benieuwd naar vooral het wetenschappelijke aspect van de meervoudige en snelle informatieverwerking van #HSPers!

Sandra - donderdag 14 november 2019

Mooi initiatief! Het zou mij nog meer inzicht geven in mijn klanten.

Niels van der Lingen - donderdag 14 november 2019

De eerste twee vragen uit het artikel zijn buitengewoon herkenbaar. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de inzichten die dit boek biedt!

T.M.M. (Trees) van Rijn - donderdag 14 november 2019

Wat fijn dat er nu leesvoer is met "onderscheiding". Er bestaat zoveel verwarring. Hoogbegaafdheid, hoogintelligent, syndroom van Asperger enz. Als personal coach (en gepensioneerd ex-therapeut) kom ik dolgraag voor een exemplaar in aanmerking

Christel van Romunde - donderdag 14 november 2019

Graag; vanuit mijn rol als studentbegeleider en als infobron op de weg naar meer 'learner-based' onderwijs.

Nicole - donderdag 14 november 2019

Wat fijn dat er wetenschappelijk inzicht wordt getoond in iets wat zo ontastbaar is. Steeds meer mensen maken mij er alert op, maar voor mezelf zit ik nog in een ontkennende "fase". Door steeds meer te lezen en te leren voelt het alsof ik steeds een beetje meer mezelf kan (en mag) accepteren.

Laura Verhoef - donderdag 14 november 2019

Als hoogsensitief persoon en professional in de psychosociale hulpverlening kan ik wel wat extra kennis en inzichten over dit onderwerp gebruiken.

Greetje - donderdag 14 november 2019

Precies! Eerst zelf durven erkennen.

Imke Simons - donderdag 14 november 2019

Het zou een goede aanvulling zijn op de boeken doe ik reeds heb aangeschaft over hoogsensitiviteit! Tof dat jullie hier een winactie mee doen.

E.W.A. Bakker-Lalleman - donderdag 14 november 2019

Als HSP kom ik graag in aanmerking!!

Bart - donderdag 14 november 2019

Het congres over HSP op 21 juni j.l., was erg boeiend - zie het uitvoerige congresverslag dat wrsch verschijnt in medio december in tijdschrift Psyche & Geloof - www.psychegeloof.nl

Gerda - donderdag 14 november 2019

wat word ik blij dat het hoogsensitieve brein steeds meer wetenschappelijk onderbouwt word.

Henriette van Beijnum - donderdag 14 november 2019

Graag kom ik in aanmerking!

johan.deruyck@hotmail.com - donderdag 14 november 2019

In het boeddhisme bestaat zoiets als voelende wezens/sentient beings. Dus, allemáál sensitief, hetzij hoog, hetzij laag, me dunkt. Benieuwd naar het boek...

Marijke - donderdag 14 november 2019

Zo belangrijk dat HSP eindelijk serieus genomen en goed onderbouwd wordt!

Leni Kruijs - donderdag 14 november 2019

Omdat ik zowel als psychosociaal therapeut individuele als zowel echtparen begeleid waarbij HSP een rol speelt, maar ook zelf HSP ben lijkt het me boeiend om weer middels dit boek bijgeschoold te worden.

m.nijhoff-huysse - donderdag 14 november 2019

graag weggooien achter mijn voordeur; leuk!

josephine overeem - donderdag 14 november 2019

Wat fijn dat dit boek er is zodat ik de bokken van de geiten kan scheiden, want er lopen toch een hoop zogenaamde hoogsensitieven rond! Maar ook mensen die het zijn en het niet weten.

Tom Smulders - donderdag 14 november 2019

Esther, hopenlijk gaat het me beter lukken. Dank je wel. Gr.

Ingrid van den Brink - donderdag 14 november 2019

Heel boeiend!! Ik zou me er graag meer in willen verdiepen.

Roger - donderdag 14 november 2019

Lijkt me erg interessant om te lezen.

Heleen - donderdag 14 november 2019

Wat fijn dat Esther vanuit haar hoogsensitieve kracht dit boek heeft geschreven. In wezen 'jammer' dat het nodig was dit boek te schrijven. We leven in een maatschappij waarin zaken 'bewezen' moeten worden, anders wordt het niet geloofd. Fijn dat Esther er is en kan voldoen aan de wensen van de huidige maatschappij. Chapeau!

Mirjam Booij - donderdag 14 november 2019

Hoe blijf je overeind in een onrustige, gedreven maatschappij? Meer tips over lief zijn voor jezelf en hoe het volle hoofd werkt, kunnen zowel mijn clienten als ikzelf goed gebruiken :-)

Fenna Moehn - donderdag 14 november 2019

Ik zou graag meer inzicht krijgen in de werking van de hersenen voor wat betreft hoogsensitiviteit.. Voor mezelf als hs maar ook om als coach de kennis door te geven aan anderen.

Pascale - donderdag 14 november 2019

Hallo, Zelf hoogsensitief en ook coach. Al veel boeken gelezen maar wil meer naar essentie en ook zelfaanvaarding. Ben werkzaam in integrative medicine en gepassioneerd om het "complementaire" en wetenschappelijke te integreren. Ook om mijn brein en mijn zijn en dat van mijn cliënten zo degelijk mogelijk te ondersteunen en onze kwaliteiten te doen bloeien. Dit en nog veel meer. Thanks Pascale

Manon Claassen - donderdag 14 november 2019

Ik ben zeer geïnteresseerd en nieuwsgierig!

Wil van Stee - donderdag 14 november 2019

Een interessant boek, zou ik graag willen bestuderen

Margriet Koekkoek - donderdag 14 november 2019

Fijn dat de tot nu toe wetenschappelijke gegevens bij elkaar zijn gebracht. Fijn ook dat zowel de hoog sensitieve persoon, als ook omgeving meer inzicht krijgt in het brein en de kwaliteiten van de vis leert zien. Daar gaat het tenslotte om. We redden het alleen op deze aarde wanneer we ieders talenten gaan benutten. Dank aan Esther!

Henk Pol - donderdag 14 november 2019

Zeer interessante materie en goed te gebruiken in mijn praktijk.

INGE ANN PETRA - donderdag 14 november 2019

Dit boek lijkt me een belangrijke tool om inzicht te krijgen in jezelf als HSS persoon en zo beter andere te begrijpen

Sylvia Groot - donderdag 14 november 2019

Als professional en hoog-sensitieveling ben ik zeer geïnteresseerd in dit boek.

Linda Lindira - donderdag 14 november 2019

Bijna alle genoemde redenen gelden ook voor mij... Wat zou ik het boek graag krijgen.

Angelique Esser - donderdag 14 november 2019

Ben ontzettend benieuwd naar dit boek. Voor mijzelf en mijn cliënten.

Elma van der Salm - donderdag 14 november 2019

Ik train hoog sensitieve en introverte ondernemers bij het opstarten, vormgeven of laten groeien van hun bedrijf. HSP-ers ondernemen nl. op een heel andere manier dan "gewoon"gevoelige mensen. Dit boek lijkt me bijzonder interessant om te lezen en onze deelnemers mee te inspireren.

Leonie Kessel - donderdag 14 november 2019

Ja, ik wil! Net als alle andere berichten ben ik nieuwsgierig, geïnteresseerd en hoop op meer inzichten. Reuze leuk om te kunnen lezen en verdiepen.

Felice Manshanden - donderdag 14 november 2019

Geweldig dit boek; zeer bruikbaar voor het ingenieursbureau waar ik werk als talent development coach. Ik coach hier ruim 40 medewerkers waarvan er een aantal duidelijk hoogsensitief zijn (inclusief ikzelf!)... Dit boek zal dus niet misstaan in onze boekenkast op kantoor in Eindhoven. Ik hoop dat het ons toekomst en aan de schrijver veel dank voor het schrijven!!

Jetty de Groot - donderdag 14 november 2019

Heel erg benieuwd naar dit boek! Voor mezelf en ook voor mijn HBO studenten die nu nog het etiket "functiebeperking" krijgen.

H.Zoestbergen - donderdag 14 november 2019

Een boek waar ik op zat te wachten zowel voor mijzels als mijn dochter, die haar draai maar niet kan vinden in deze wereld vol prikkels....

Willeke Rol - donderdag 14 november 2019

Heel graag het boek. Gebruik haar boeken in mijn praktijk.

Marjo hess - donderdag 14 november 2019

Mij intrigeert het wat nu precies wel en wat niet hoog sensitief is. Heb nu de indruk dat dit te pas en te onpas wordt gebruikt. Ben dus blij als dit boek wetenschappelijk verrijkend is. Dank!

Esma Alkan - donderdag 14 november 2019

Graag lees ik meer over hoe je in een hectisch leven als hooggevoelige je hoofd boven water houdt.

John Tressel - donderdag 14 november 2019

Ik ben nieuwsgierig naar de handvatten die ontwikkeld zijn om hoogsensitieve leerlingen te ondersteunen bij hun ontwikkelingsproces.

Lia - donderdag 14 november 2019

Ik ben zeer geïnteresseerd in HSP vanuit mijn werk als teamcoach en ook privé. Waardering en begrip voor anderen alsook voor jezelf maakt elkaar echt verstaan wat gemakkelijker. Mijn dochter van 23 ervaart haar omgeving ook veel intenser dan de meeste mensen om haar heen. We spreken hier regelmatig over en inzichten via boeken blijken voor haar een bevestiging dat zij niet alleen staat in het anders voelen en haar juist kan helpen. Vandaar dat ik dit boek graag met haar wil bespreken.

inge huygen - donderdag 14 november 2019

Super blij met de wetenschappelijke aandacht voor hooggevoeligheid ... geeft mezelf en vele anderen houvast in een westerse vnl. op prestatie gerichte maatschappij ...

Jantien - donderdag 14 november 2019

Een mooie aanvulling op mijn opleiding

Ronald Kemp - donderdag 14 november 2019

geweldig onderwerp!

Ieta - donderdag 14 november 2019

Ik ben erg geïnteresseerd in dit onderwerp.

Hans Nijdeken - donderdag 14 november 2019

Het beter leren begrijpen van hoogsensitieve mensen, kan zeker in het onderwijs, helpen leerlingen beter tot hun recht te laten komen. Wie weet een boek voor alle docenten?!

Esther - donderdag 14 november 2019

O, ik zou dit boek zo graag willen lezen: om beter aan mijn zoon van 9 te kunnen uitleggen dat hij geen slecht mens is, wanneer hij bijvoorbeeld een keer tegen iemand opbotst of er iets anders gebeurt wat hij als ' fout' van hemzelf ziet. En daarna kan ik het boek doorgeven aan degene die bij ons op school de plusklas begeleidt.

Mary van der Meer - donderdag 14 november 2019

Zelfs als je 66 jaar bent, vallen dingen op hun plek....

Doris - donderdag 14 november 2019

Ik ben zeer benieuwd welke nieuwe inzichten er over dit weinig besproken onderwerp gewonnen kunnen worden door dit boek.

Monic Bootsma - donderdag 14 november 2019

Wat zou dit een waardevol kado zijn! Ik zou de handvatten kunnen gebruiken tijdens therapie sessies in de natuur en voor mezelf als hoogsenstief persoon.

Marja - donderdag 14 november 2019

Al zo vaak anderen geattendeerd op dit boek. Nog steeds niet in eigen bezit. Nu dan?

Sarah - donderdag 14 november 2019

Voor mezelf, mijn werk en opleiding zou dit boek een welkom cadeau zijn.

Anke Barnard - donderdag 14 november 2019

Ik zou het boek graag aan mijn dochter willen geven. Zij is altijd al vrij gevoelig geweest voor prikkels, maar door een chemokuur en ander medicijnen die nodig waren omdat zij op 32 jarige leeftijd borstkanker kreeg, is de hooggevoeligheid veel groter geworden. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en gaat het redelijk goed met haar. Haar hooggevoeligheid is echter een item dat haar belemmerd om een 'normaal' leven van een jonge vrouw te leiden . Ze krijgt hier goede begeleiding voor van een psycholoog, maar elke informatie die haar verder kan helpen, is meer dan welkom. Ze heeft de opleiding SJD en ik denk dat ze veel aan dit boek kan hebben. Vandaar dat ik graag in aanmerking kom voor dit weggeef boek. Met vriendelijke groet Anke Barnard

Arja de Bruuijn - donderdag 14 november 2019

Als schoolmaatschappelijk werker zie ik veel jongeren met deze problematiek, jongeren kunnen snel bij mij terecht, ik kan een brug vormen naar aanpassingen in het onderwijs en indien nodig externe hulp. Ik verdiep graag mijn kennis op dit gebied, dat houdt me scherp en zo kan ik nog beter signalen herkennen en in kaart brengen.

Louis de Wit - donderdag 14 november 2019

Zou hier dan toch het zelfbeeld een rol kunnen spelen.

Stacey - donderdag 14 november 2019

Het boek zou mij als HSP-er momenteel heel erg helpen. Handvatten en inzichten zijn erg welkom!

Irma - donderdag 14 november 2019

Ja, ik wil HEEL ERG GRAAG dit boek :-).

Moniek Romme - donderdag 14 november 2019

Zelf deel ik de visie en het doel van Esther, zeer herkenbaar in mijn eigen leven en cliënten. Het is genieten als we onze eigen kwaliteiten zien en waarde toekennen. Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek om hierbij beter het 'hoog sensitieve' brein te begrijpen en mogelijk nog van meer betekenis te kunnen zijn voor mensen met zo'n sensitief brein. Hartelijke groet Moniek Romme

Toon Ebbers - donderdag 14 november 2019

interessant boek. pas goed in mijn werkzaamheden.

Marijke Blokdijk - donderdag 14 november 2019

Wil heel graag de laatste inzichten lezen, voor mezelf en mijn clienten.

Saskia Dekker - donderdag 14 november 2019

Wat een toeval! Dit boek is een mooie aanvulling op onze studiedag die wij als onderwijsconsulenten (PO) voor eigen professionalisering gaan organiseren in samen werking met Jaqueline Pama (Hooggevoelig heel gewoon). Er zijn leerkrachten die hooggevoelig zijn of kinderen die zij in de klas hebben die hooggevoelig zijn. Wij willen leren hen beter te begrijpen zodat wij hen beter kunnen begeleiden in het omgaan met de voor -en nadelen van hooggevoelig zijn. Saskia Dekker Saskia Dekker

Heleen Hilverink - donderdag 14 november 2019

Heel nieuwsgierig naar de handvatten!

Wim Smeets - donderdag 14 november 2019

Als leersupervisor zie ik vaak hoe het leerproces bemoeilijkt wordt door het niet goed gebruiken van het reflectief vermogen, juist bij mensen die hoogsensitief zijn.

Wil Anker - donderdag 14 november 2019

Hoogsensitief en werken in zorg, welzijn of onderwijs is een gouden combinatie: effectief en kwetsbaar. Elke kans om zelf of anderen te laten leren wordt benut. Balanceren is de kunst. Ik ervaar het dagelijks als hoogsensitief leidinggevende op een zorgboerderij. Handvatten om zelf en anderen beter te navigeren zijn welkom.

Sylvia Jonkman - donderdag 14 november 2019

Als kindertherapeut heb ik met grote regelmaat met hoogsensitiviteit te maken. Kinderen die worden aangemeld met hoogsensitiviteit als klacht (geheel niet altijd terecht en soms gebruikt als smoesje om dingen te kunnen vermijden), kinderen die nog niet (h)erkend zijn in hun gevoeligheid en daardoor in de knel raken, ouders die zoekend zijn hoe zij hun hoogsensitiviteit kunnen benutten in het ouderschap..... echt allerlei varianten komen voorbij. Mateloos boeiend en bij verkeerd gebruik een vaag en onhandig struikelblok. Ik ben voor de wetenschap op dit vlak en lees er heel graag meer over.

Bas Ruizeveld de Winter - donderdag 14 november 2019

Ik werk als coach met veel mensen en wil deze graag goed helpen, ook hoogsensitieve mensen. Graag wil ik daar meer over leren.

Eveline Cowley - donderdag 14 november 2019

Oh, dit boek zou ik heel graag lezen, om mezelf, mijn kinderen, studenten en coachees beter te begrijpen en te dienen!

Yvonne Teuben - donderdag 14 november 2019

Alle nieuwe ontwikkelingen over het jonge mensje is zoooo welkom. Beter preventief dan achteraf leren

Wicher Wildeboer - donderdag 14 november 2019

Zeer interessant en helpend daar ik ook (hoog) sensitieve mensen in mijn coachpraktijk krijg. Kan mij en de coachee weer verder helpen.

Maria - donderdag 14 november 2019

Als Hsp-er en coach/trainer lijkt me dit een zeer bruikbaar boek. Hoe leuk zou het zijn dit te winnen. Zou dit boek graag willen gebruiken om andere Hsp-ers te helpen.

HannaH Ras - donderdag 14 november 2019

Hoogsensitiviteit is leidend in mijn leven en dat van de mensen die ik ontmoet. Ben heel benieuwd wat dit boek toevoegt aan wat we er al over (denken te) weten.

Mineke Kranendonk - donderdag 14 november 2019

Ik ben razend benieuwd naar wat de schrijfster te zeggen heeft over het grote grijze gebied, namelijk van gemiddeld, hoog, hoger naar hoogst sensitief.

Manon Spaan - donderdag 14 november 2019

Als vrijwillige gezinscoach kom ik regelmatig in contact met hoogsensitieve mensen. Dit boek zou ons volgens mij goed helpen. Alvast bedankt en een fijne dag!

Martine Maes - donderdag 14 november 2019

Graag doe ik mee met de weggeefactie om mijn eigen (hoogsensitieve?) brein en die van anderen in mijn (werk)omgeving nog beter te snappen en benutten. Hartelijke groet, Martine Maes

Lorella martina - donderdag 14 november 2019

Geweldig dat er steeds meer aandacht is voor mensen, die eerder zo makkelijk vastliepen op school en werk....

Babette Suijs - donderdag 14 november 2019

Het lijkt me supertof om dit boek te winnen. Als hsp-er die ook nog eens veel met hsp-kinderen werkt lijkt dit boek me een mooie aanvulling op mijn kennis.