Actueel

Weggeefactie: Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut

ma 20 dec 2021

In dit liefdevolle en ook humoristische boek Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut, beschrijft Hesther Selbeck in een stijl, die bij vlagen doet denken aan het dagboek van Bridget Jones, haar werk als systeemtherapeut in de Jeugd GGZ. Hoe zij na een trektocht te paard door Mongolië de innovatieve Contextuele Paardentherapie (CPT) ontwikkelt, waarin ze paarden centraal zet als co-therapeut, voor jongeren met complex psychiatrisch gedrag en hun ouders.

Ontwapenend eerlijk maakt ze ons deelgenoot van haar persoonlijke ontwikkeling: haar zoektocht naar zingeving in estatic dance en meditatie, haar bestaansrecht in relaties en haar spirituele ingevingen en dromen.

"Dit boek zet ons aan tot het stellen van kritische vragen bij onze huidige psychotherapeutische behandelingen. Lees en reis mee!" - Justine van Lawick (klinisch psycholoog, psychotherapeut en internationaal opleider systeemtherapie)

Hesther Selbeck (1982) is vrijgevestigd systeemtherapeut in Nederland en in Catalonië. Ze is ontwikkelaar en leidinggevende van de Contextuele Paardentherapie (CPT) programma’s, waarbij ze met haar team paardentherapie, het rijden van paardrijdtochten en systeemtherapie combineert. Ze werkt met ‘uitbehandelde’ jongeren (en hun ouders) en volwassenen. Daarnaast geeft ze trainingen en lezingen (o.a. TedX Haarlem) over CPT. Ook schrijft ze artikelen voor systeem- en psychologische tijdschriften. 

In de voorgaande uitgave van PsychoSociaal digitaal verscheen haar artikel Synergie tussen mens en natuur: Contextuele paardentherapie.

In samenwerking met auteur Hesther Selbeck mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven.  Deze weggeefactie loopt tot en met woensdag 5 januari 2022. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!