Actueel

Weggeefactie: Mamma ga ik eerder dood dan jij? 

wo 14 nov 2018

De vraag "Mamma ga ik eerder dood dan jij?” is de aanleiding om dit boek te schrijven. Met als doel om te vertellen dat de dood geen continue bedreiging hoeft te zijn maar juist een aanleiding kan zijn om met elkaar een rijk leven te maken. Iedere dag opnieuw te verwelkomen, te ontmoeten, met alles wat zich die dag aandient.

Inhoud boek
Tijs, de zoon van Francy stelde de gevreesde vraag "Mamma, ga ik eerder dood dan jij?” Haar zoon heeft de ziekte van Duchenne. Een ongeneeslijke ziekte waarmee hij niet oud zal worden.

Het verhaal van een moeder, een zoon, een gezin. Hoe alles in hun leven veranderde. Over wanhoop en overgave. Over 1000 vragen en soms antwoorden. Voor ouders van langdurig zieke kinderen. Voor werkers in de zorg, het onderwijs, voor familieleden en wie meer wil weten over de impact en de veerkracht van een gezin na zo’n boodschap. Met bijdragen van experts en professionals. 

Over Francy
Francy op het Roodt werkte oorspronkelijk in de zorg. Ze studeerde verlieskunde. In 2012 publiceerde ze het kleuterboek "Waarom lopen Tijs zijn benen niet zo snel?” In 2016 publiceerde ze een interactieve kaarten set voor professionals (L-E-V). Ze verzorgt trainingen en lezingen op het gebied van verlies en rouw. Francy heeft een therapeutische praktijk, Praktijk Gewoon IK!

In samenwerking met auteur Francy op het Roodt mogen we 4 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 27 november. Winnaars worden woensdag 28 november per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Anja Wols - maandag 26 november 2018

ik denk dat het voor iedere hulpverlener een must is om dit te lezen. het kan hulpverleners alleen maar beter inlevingsvermogen geven in de ouders van een ziek kind.

ESM Kooyman - woensdag 21 november 2018

een aanrader voor ouders naast therapie

Mirjam van Erp - vrijdag 16 november 2018

Wat een pakkend onderwerp

André - donderdag 15 november 2018

De strijdt tegen Duchenne maak ik van dichtbij in mijn schoonfamilie mee. Bijzonder heftig en confronterend, omdat het elke dag aanwezig is.

Petra Kors - donderdag 15 november 2018

Denk dat dit kan helpen om ouders Anders naar hun zieke kind te kijken en hen los te leren laten..

Kitty Ligthart-Nieuwpoort - donderdag 15 november 2018

Lijkt me een heel waardevol boek in de begeleiding bij mijn leerlingen, die met dit thema in hun nog zo jonge leven al mee te maken krijgen.

Ruud van Eeuwijk - donderdag 15 november 2018

Actueel en confronterend

Suzanne Meems - donderdag 15 november 2018

Ik raad Francy's boek van harte aan, aan ouders van een chronisch ziek kind en zorgverleners in de breedste zin. Het beschrijft open en eerlijk wat er gebeurt in het gezin, waar vragen ontstaan en hoe men daarmee geholpen kan worden. Mooi, pijnlijk maar nodig om gelezen te worden!

Adrienne OOmens - donderdag 15 november 2018

als speltherapuet veel bezig met deze thema's!

Thea de Vris - donderdag 15 november 2018

Zeer aansprekend! Ik werk sinds kort met ouders en/ of kinderen met Duchenne. Deze informatie zal ongetwijfeld veel kunnen bijdragen !!

Marjonne de Groot - donderdag 15 november 2018

Hartverscheurende vraag vanuit een hartverscheurende situatie! Denk dat we daar in de hulpverlening nog meer systemisch in kunnen werken. Ben benieuwd naar de inhoud!

Harriëtte - donderdag 15 november 2018

Ik kan het boek van harte aanraden (heb het zelf gekocht). Omdat ik het gezin persoonlijk ken was het soms (misschien extra) heftig om te lezen, ondanks dat ik het hele proces heb meegekregen. Ik denk echter dat iedereen in een soorgelijke situatie, of mensen die met dit soort verhalen beroepsmatig geconfronteerd worden, blij zal zijn met dit boek. Het is geen duur boek en een waardevolle aanvulling in mijn boekenkast. Al had ik natuurlijk liever gehad dat er geen noodzaak was voor dit soort boeken.

Angelique Esser - donderdag 15 november 2018

Heel benieuwd naar en mogelijk goed te gebruiken in de praktijk!

Linde Slikboer - donderdag 15 november 2018

Ik zou graag dit belangrijke boek willen lezen. Mijn werk is met jonge en oudere kinderen. Ik ben opvoed- en kindercoach en coördineer voor de VoorleesExpress Rotterdam.

VLasta Timmermans - donderdag 15 november 2018

L.S. Dit lijkt me een fantastische aanvulling om mijn droom in vervulling te laten gaan: eindelijk mijn studie voor speltherapie werkelijkheid laten worden in de praktijk. Het thema van ziek zijn en het levenseinde zijn belangrijke thema's, op mijn vakgebied. Dit boek vast en zeker veel nieuwe inzichten brengen vanuit kindperspectief, door een zeer ervaren en etrokken auteur. Graag doe ik mee en zal in mijn netwerk zeker dit boek onder de aandavht brengen. Met vriendelijke groeten, Vlasta Timmermans Spelagoog/ speltherapeut

Ton van Goor - donderdag 15 november 2018

Uiterst actueel. En goed om voor mij te recenseren