Actueel

Weggeefactie: Pedagogische adviezen voor speciale kinderen

Een praktisch handboek voor professionele opvoeders, begeleiders en leerkrachten

wo 19 sep 2018

Dit boek is ontstaan vanuit vragen uit het werkveld om concrete, praktische adviezen voor de begeleiding van kinderen en jongeren met extra ondersteuningsbehoeften. Deze adviezen worden hierin uitvoerig besproken. De nadruk ligt op oplossingsgericht werken: mét jongeren zoeken naar wat al wél goed gaat, wat zij nog nodig hebben en wat voor hen goed werkt.

Door zijn eenduidige structuur is het boek zowel een naslagwerk als een praktisch handboek. Bij alle probleemgebieden komen het beeld, de oorzaken, behandelingen, prognose en concrete handelingssuggesties aan de orde.

Deze geheel herziene derde druk maakt gebruik van het nieuwe DSM-5 classificatiesysteem, waarbij wij ook de nadelen van etiketteren bespreken. Alle hoofdstukken zijn geactualiseerd.

Het boek is geschreven voor (aankomend) orthopedagogen, psychologen, leerkrachten, intern begeleiders, (vak)docenten, zorgcoördinatoren, maatschappelijk werkers, kinder- en jeugdartsen en voor opleidingen in Hoger Beroepsonderwijs en Universiteit.

Trix van Lieshout was als orthopedagoog en gezondheidszorgpsycholoog ruim 35 jaar werkzaam in het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs. Zij schreef eerder Druk, druk, druk. Praktische tips voor de opvoeding van kinderen met ADHD. Momenteel geeft ze lezingen over pedagogisch vakmanschap. 

Ron van Deth is psycholoog en publicist, verbonden aan het Europees Instituut voor Educatie in Driebergen. Hij was jarenlang docent in verschillende vormen van onderwijs en eindredacteur van PsychoPraktijk. Eerder schreef hij onder andere Psychiatrie: van diagnose tot behandeling en Inleiding in de psychopathologie.

In samenwerking met auteurs Trix van Lieshout en Ron van Deth mogen we 3 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 25 september. Winnaars worden woensdag 26 september per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!


Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Sofia Sofia - donderdag 25 oktober 2018

Hallo, ik ben Sofia woonachtig met mijn enige kind en ik ben in het verleden het slachtoffer geweest van verschillende leenzwendel, de laatste die ik bijna al mijn waardevolle spullen heb verkocht en mijn geld aan oplichting ben verloren alleen omdat ik een lening nodig had voor de medische kosten van de kankertherapie van mijn dochter en ook om mijn schulden te zuiveren, ik had geen andere plaats om een ??lening te krijgen en ik heb veel geleden totdat ik kennismaakte met een leningbedrijf genaamd ST. Martin Loan Diensten waar ik uiteindelijk een geleend bedrag van € 150,000.00 voor de kankeroperatie van mijn dochter gisteren na een paar dagen geleden contact met hen te hebben opgenomen. Nu ben ik zo blij en kan ik dit goede nieuws niet alleen aan mijzelf houden, dus ik wil deze gelegenheid gebruiken om te beginnen met het informeren van medewinkers om voorzichtig te zijn met fraudeurs die beweren geldschieters te zijn, omdat ze alles kunnen doen om uw geld te stelen. Als u echt geïnteresseerd bent om een ??veilige en snelle lening zoals ik te krijgen, dan vraag ik u vriendelijk contact op te nemen met ST. Martin Loan Diensten via deze e-mail: (martinloanservices@gmail.com) ze zijn zeer betrouwbaar en vertrouwen erop dat u zonder problemen uw lening van hen krijgt. Bedankt martinloanservices@gmail.com Whatsapp +15186559114.

Sonja - zondag 23 september 2018

Dit boek zou in mijn werk uitstekend van pas komen.

M. Hovens - zondag 23 september 2018

Heb veel behoefte aan deze info voor mijn praktijk. Hoop dat ik geluk heb.

yvonne van de Wolfshaar - zaterdag 22 september 2018

als aanvulling op mijn eigen kennis

peter zwaard - vrijdag 21 september 2018

Helemaal perfect deze actie !

Josephine Overeem - vrijdag 21 september 2018

Fijn, goed boek lijkt me. Idd jongeren responsabiliseren en ondersteunen, ik geef het bestaan van het boek nu door aan een aantal gezinnen die ik begeleid.

Marcella Veen - vrijdag 21 september 2018

Een handboek om kinderen aan de hand mee te kunnen nemen op hun ontwikkelingspad. Fijne ondersteuning!

El van Buren - vrijdag 21 september 2018

Ik geef trainingen aan vrijwilligers bij Scouting. Wij krijgen vaak speciale kinderen, omdat t goed voor ze is. Er is veel vraag hoe we daar dan mee om moeten gaan. Dit boek kan os zeker helpen bij onze trainingen!

lieke paulussen - vrijdag 21 september 2018

Dit lijkt me een mooi naslagwerk voor mijn studerende nichtje, gezien haar bijzondere belangstelling voor speciale kinderen. Ik doe graag mee!

Marlène Potjer - donderdag 20 september 2018

Wat goed dat dit boek herzien is, met gebruik van de DSM-5 classificatie en daarmee een actueel naslagboek is! Een mooie aanvulling bij het begeleiden van deze kinderen

wilna weeda - donderdag 20 september 2018

Als vrijwiliger ondersteun ik gezinnen die een steun in rug kunnen gebruiken bij de opvoeding en allerlei vragen daarom heen. Dit boek lijkt dan heel geschikt als goede pedagogosche bagage om uit te putten

Monique - donderdag 20 september 2018

Graag zou ik dit boek ontvangen omdat ik werk met kinderen met TOS en bijkomende stoornissen.

Maxine - donderdag 20 september 2018

Als master psycholoog begeleid ik mensen van alle leeftijden met autisme, ambulant. Ik zou me graag nog meer willen ontwikkelen op het gebied van de begeleiding van kinderen. Alle kinderen zijn speciaal, maar zeker de kinderen die ik begeleid. Ze zijn allemaal weer uniek, en daarom kan ik alle info goed gebruiken. Ik hoop met dit boek heel veel mensen nog beter te kunnen begeleiden naar een leven waar zij en hun netwerk gelukkig mee zijn.

Annette Koevermans - donderdag 20 september 2018

Mijn dochter werkt als orthopedagoog op een middelbare school met jongeren met gedragsproblemen: briljant cadeau voor haar.

janine - donderdag 20 september 2018

ik ben erg benieuwd naar de nieuwe versie van dit boek. In mijn werk kan ik dit boek goed gebruiken.

monique - donderdag 20 september 2018

Kan ik goed gebruiken in mijn werk als ambulant begeleider.

Johanna - donderdag 20 september 2018

Als GZ-psycholoog werk ik via een schoolbegeleidingsdienst op meerdere scholen. Voor mijn werk in de ondersteuningsteams, consultaties, B-GGZ en bij de onderzoeken en adviezen zou ik de nieuwe versie van het boek heel graag gebruiken. Met veel plezier de vorige versie gebruikt.

Elodie - donderdag 20 september 2018

Net afgestudeerd en met een nieuwe baan begonnen in de hulpverlening met betrekking tot het helpen van kinderen en thuissituaties beter maken (rondom jeugdbescherming). Ik ken het boek en zou het erg graag willen hebben als naslagwerk, zeker met de DSM5 hierin verwerkt! Ik en mijn team zouden er veel gebruik van kunnen maken.

Guus - donderdag 20 september 2018

Om te beginnen super leuk om van een oud docent te lezen. En verder heel belangrijk als je werkt met jongeren wat wel en wat niet werkt en waarom. Ik kan het wel gebruiken in de begeleiding van jongeren naar de arbeidsmarkt of opleiding.

Roos van den Heuvel - donderdag 20 september 2018

Voor elke basis- en voortgezet onderwijs zou een exemplaar voorhanden moeten zijn!

Elsine de Jonge - donderdag 20 september 2018

Als begeleider passend onderwijs ( ambulant begeleider )zouden, zowel mijn team, als ik een exemplaar goed kunnen gebruiken. In ons werk worden we dagelijks gevraagd om te ondersteunen i.r.t leerlingen met moeilijk verstaanbaar gedrag en gedragsdiagnoses. Dit boek kan een sterke theoretische onderlegger zijn bij die ondersteuning.

hans valster - donderdag 20 september 2018

gewoon een leuk boek wat ook nog iets leerzaams in zich heeft

Inge van der Woude - donderdag 20 september 2018

Dit spreekt mij bijzonder aan. Wij geven kampen voor kinderen om de (alle 'soorten' van) weerbaarheid te vergroten. Daar zitten ook kinderen met een indicatie (en soms dus een 'label') bij. Nuttig om hier meer over te kunnen lezen. Ik vind het echter ook heel belangrijk dat kinderen behandeld worden 'als zonder indicatie'. Een kind is niet zijn 'label'. Zou er erg graag meer over willen weten.

geertje karstens - donderdag 20 september 2018

een indrukwekkend en vooral praktisch boek niet alleen voor de professionals maar ook voor de ouders, heel toegankelijk met goed uitgewerkte oefeningen en situatiebeschrijvingen

jan versteeg - donderdag 20 september 2018

ik ben blij dat ook de nadelen van etiketteren worden besproken

Esther Mennink - donderdag 20 september 2018

Zo belangrijk en actueel, blijvend actueel!

Ton Schilderman - donderdag 20 september 2018

prachtig initiatief. Het is grotendeels in de kwaliteit van je aansluiting op, je aandacht voor hoe iemand anders, eigen is, dat je van betekenis kunt zijn

Irma - donderdag 20 september 2018

Ik wil heel graag winnen om mijn zoon met ADHD en PDD NOS nog beter te kunnen steunen

Jutta Passarge - donderdag 20 september 2018

Een belangrijk boek.

Brunhilde Legeland - donderdag 20 september 2018

Ik wil graag dit boek cadeau doen aan mijn dochter die dit minorjaar stage loopt op een orthopedagogisch onderwijsinstituut. Het lijkt mij een waardevolle aanvulling op wat haar op de opleiding geleerd wordt.

Miranda Haddon - donderdag 20 september 2018

Als pleegzorgbegeleider heb ik dagelijks te maken met kinderen met extra ondersteuningsbehoeften. Dit boek zou daarbij m.i. een aanvulling zijn op mijn kennis en kunde in de omgang en begeleiding van deze kinderen en hun systeem.

Margit Jager - donderdag 20 september 2018

Lijkt me enorm waardevol voor mijn werk als re-integratiecoach en jobcoach, waar ik vaak praktische handvatten nodig heb en zoek voor de begeleiding van mijn clienten, waar deze aspecten vaak een rol spelen en bepalend kunnen zijn voor het functioneren in een organisatie.

Simone van Bodegom - donderdag 20 september 2018

Heel graag zou ik dit boekje willen lezen, de kennis gebruiken bij Handelings gericht arrangeren. De inhoud delen met mijn team trajectbegeleiders en Kindkrachtspecialisten die op alle 60 scholen komen binnen ons Samenwerkingsverband.

Jeanet Vroom - donderdag 20 september 2018

Ik wil het graag lezen, belangrijk voor mijn werk bij het samenwerkingsverband!

Annemarie Gijsen - donderdag 20 september 2018

Wil graag meer weten en doorspelen aan de dochter van mijn vriendin. Zij doet momenteel stage op een school met zeer moeilijke kinderen. Ik denk dat zij hier heel veel aan heeft voor haar opleiding en toekomst.

Louis deWit - donderdag 20 september 2018

Kan ik dit boekje ook online inzetten, zo ja doe maar. zo nee houd maar.

Linde Slikboer - donderdag 20 september 2018

Ik ben een oma van een kleinzoon die ADD/ADHD en nog meer problemen heeft. Soms vind ik het erg moeilijk om hiermee om te gaan. Ook begeleid ik kinderen met een taalachterstand.