Actueel

Weggeefactie: Spelen op het werk

Vergroot je werkplezier via Transactionele Analyse

ma 20 sep 2021

Hoe kun je op je werk plezier hebben en houden? Op het werk kom je net zoals in het dagelijks leven in vervelende situaties terecht. Je voelt je gekwetst, en onbegrepen. Je begint vol goede bedoelingen toch blijf je achteraf zitten met een naar gevoel. Hoe kan het anders? Dit boek geeft antwoorden op vragen zoals:
- Hoe kom ik telkens weer in lastige situaties terecht zonder dat ik die goed oplos?
- Waarom praten mijn collega en ik langs elkaar heen?
- Hoe kan ik tijdens een conflict mezelf en de ander toch blijven respecteren?
- Geef en krijg ik voldoende complimenten op het werk?
- Hoe zorg ik ervoor dat er geen spelletjes met mij gespeeld worden?

De deskundige auteurs Marijke Arendsen Hein en Hortense Berkenveld bespreken hoe je met behulp van transactionele analyse (TA) je relaties met je collega’s goed kunt houden en verbeteren. Waardoor je met plezier naar je werk blijft gaan.

“Wat een ontzettend leuk boek, ik moet oppassen dat ik niet de hele dag blijf lezen. Het maakt  ook vrolijk, te beseffen dat ik veel zelf in de hand heb. Op naar autonomie.” - Mascha Haring

“Ik kan het bijna niet meer wegleggen!! Fantastisch duidelijke, goede inhoud met heel veel handige vormgeving zoals de definities op de zijflappen, de mooie indeling en kleurgebruik.” - Miriam Cluysenaer

“Spelen op het werk maakt je als lezer bewust van je eigen herhalende en niet effectieve patronen.”  - Alice Timmermans, algemeen directeur TA academie

Marijke Arendsen Hein is psycholoog en internationaal erkend opleider in transactionele analyse. Eerder schreef zij Psychodrama en Transactionele Analyse (2004), TA elke dag (2009) en Klein LevensABC (2017).
Hortense Berkenveld heeft ruim 40 jaar werkervaring in organisaties van verschillende pluimage. Sinds 2011 heeft zij een coaching en counseling praktijk te Amsterdam. 
Beide auteurs delen de passie om de kennis die zij kregen door de TA toegankelijk en toepasbaar te maken op het werk en in het leven van alledag.

In samenwerking met de auteurs Marijke Arendsen Hein en Hortense Berkenveld mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met woensdag 6 oktober. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen met deze weggeefactie