Actueel

Winactie: Toegangskaart Congres Integrale Zorg

De kracht van samenwerken en vooruitkijken

wo 30 mei 2018

Tijdens dit congres op 6 september ontdekt u hoe patiënten/cliënten, artsen en therapeuten met elkaar samen kunnen werken ten behoeve van de cliënt, die echt centraal staat binnen de integrale visie.

De integrale visie houdt in dat de zorgverlener zich opstelt als coach, de mens ziet als één geheel en de cliënt geholpen wordt bij de keuze die het beste bij hem/ haar past, waarbij alle behandelingen – dus ook reguliere – overwogen worden waar een wetenschappelijke onderbouwing voor bestaat.

Dat vereist kennis en ervaring, maar ook het bewustzijn waar de eigen competenties liggen. Is de behandeling op basis van zijn/haar vooropleiding en ervaring in staat zelfstandig adviezen te geven of een behandeling te starten, of is het nodig om samen te werken of door/terug te verwijzen?

Op dit moment zien cliënten, therapeuten en artsen door de bomen het bos niet meer om een keuze te maken uit een goede integraal werkende arts of therapeut. Artsen en therapeuten vinden het vaak lastig om in te schatten wat hun therapie/behandeling/behandelvorm inhoudt en hierdoor kunnen zij niet naar deze artsen en therapeuten doorverwijzen. Voor cliënten geldt hetzelfde probleem.

Cliënten vinden de juiste behandeling
Ruim 50 % van de cliënten blijft rondlopen met klachten omdat ze niet de juiste behandeling kunnen vinden. Dit probleem is eenvoudig op te lossen. Door kennis te verkrijgen van elkaars behandelvormen en werkwijzen. Dan is doorverwijzen en samenwerken een logische stap in het behandelplan van de cliënt.

Samenwerking zorgverleners met integrale zorgvisie
Hoe komt het dat samenwerking nu nog niet vanzelfsprekend is? Gewoonweg omdat velen in het integrale veld zich niet realiseren dat de weg open is. Er zijn al vele stappen gezet en dit is nog maar het begin. Tijdens het congres is de weg open om heel eenvoudig samenwerkingen aan te gaan, elkaar goed te leren kennen en geïnspireerd te worden door alle thema’s die aan bod komen. De onderlinge banden tussen artsen en therapeuten die werken vanuit een integrale visie versterken in 2018; transparantie en duidelijkheid in reguliere gezondheid, integrale gezondheid, is een gevolg.

Hoe is de dag opgebouwd

 • Meerdere momenten om te netwerken met belanghebbenden in de integrale zorg.
 • Inspirerende workshops, die u de mogelijkheid geven actief deel te nemen aan het congres.
 • Animerende sprekers, die u nieuwe inzichten geven, zodat u zelf kiest hoe uw toekomst eruit ziet.
 • Heel veel kennis over uw integraal werkende collega’s, over andere behandelvormen en werkwijzen, over toekomstige ontwikkelingen in het integrale veld, zodat u hierop kunt anticiperen en meegaat in de geweldige groei die het integrale veld op dit moment doormaakt.
 • Tijdens het congres vindt interactie plaats en wordt u actief betrokken, een enerverende dag vol inspiratie, zodat u daadwerkelijk het gesprek kunt aangaan met uw integraal werkende collegae.
 • Mogelijkheid om met sprekers en organisatoren van gedachten te wisselen, zodat u alle vragen en alle ideeën die u heeft direct kunt ventileren.

Wat levert het Congres u op?
De toekomst van het integrale veld is zó interessant dat u de informatie hierover niet wilt missen:  

 • Vaktijdschriften ter kennismaking.
 • Kennis op doen van verschillende behandelvormen.
 • Integraal werkende artsen en therapeuten kunnen elkaar ontmoeten.
 • U ontmoet andere integraal werkende therapeuten en artsen bij u uit de regio.
 • Doordat u kennis heeft gemaakt met andere integraal werkende therapeuten en integraal werkende artsen uit uw regio is de stap tot samenwerken een logisch gevolg.
 • Tonen en bespreken van uw behandelvorm.
 • U krijgt inzicht in de ontwikkelingen in integrale zorg en de impact die dit heeft op uw praktijk.
 • U wordt bewust van de ontwikkeling in de integrale zorg, zodat u de mogelijkheid heeft om mee te gaan in deze ontwikkel- en professionaliseringsslag.
 • U krijgt praktische handvatten voor uw praktijkvoering.
 • Accreditatie is aangevraagd bij de SNRO, ABAN en KNGF.
 • Kortom: Inspiratie voor uw toekomst.

Praktisch
Datum: donderdag 6 september 2018
Locatie:  De Meerpaal Dronten, De Rede 80, 8251 EX Dronten

Doe mee aan de winactie en maak kans op een gratis toegangskaart!
Samen met de organisatie van dit congres geven we één toegangskaart t.w.v. € 238,37 weg. Deze winactie loopt t/m dinsdag 12 juni. De winnaar wordt woensdag 13 juni per e-mail geïnformeerd.

                                    
Klik hier om mee te doen aan deze winactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Annemieke Kuijt - maandag 11 juni 2018

ik wil graaaaaag winnen!

Cynthia - donderdag 31 mei 2018

Als net afgestudeerd integratief counselor onmoette ik de afgelopen twee weken twee huisartsen die interesse in integratief werken hebben en maakt ik kennis met een Arbodienst die het gedachtegoed van de IPH, Institute Positive Heath omarmt. Fris en enthousiast zou ik heeel graag mijn voordeel doen met dit Congres, zodat ik en mijn integratief werkende collega's verwijzers en behandelaars, maar vooral onze gezamenlijke cliënten verder op weg kunnen helpen! Laten we onze integratieve schouders eronder zetten!

Anja Balemans - donderdag 31 mei 2018

Tot op heden heb ik helaas nog masr weinig artsen en andere collega’s ontmoet die openstaan voor integrale zorg. Ik word gezien als concurrent terwijl ik vind dat we allemaal het belang dienen van onze patiënten/cliënten. Het gaat tenslotte om het welbevinden van onze patiënten/cliënten.